• BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Baykal ve Kılıçdaroğlu'ndan taciz açıklaması

Baykal ve Kılıçdaroğlu'ndan taciz açıklaması
Ergenekon'da gözaltına alınan alınıp savcılıktan bırakılan Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın ifadesinde röportaj için gittiği Baykal'ın kendisini taciz ettiğini öne sürmesi gündemi sarstı.

Ergenekon'da gözaltına alınan alınıp savcılıktan bırakılan Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın ifadesinde röportaj için gittiği Baykal'ın kendisini taciz ettiğini öne sürmesi gündemi sarstı. Deniz Baykal iddialarla ilgili “Bir açıklamam yok” demişti. Bugün ise Baykal'ın avukatından yazılı açıklama geldi. Kılıçdaroğlu ise İklim Bayraktar'ın AKP'li bir yönetici ile ilgili iddiada bulunduğunu söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden kişinin, iddiasını ispat ederek konuyu yargıya taşımasını” istedi.

Yılmaz, “Deniz Baykal'ın vekili” sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Odatv'de gazetecilik yaptığını söyleyen bir kişinin, 24 Ocak 2011 tarihinde, Deniz Baykal'ın sekreterini iki, korumasını da bir kez arayarak ısrarla görüşmek istediğini” belirterek, “Görüşme gerekçesi olarak, herhangi bir gazetecilik faaliyeti, röportaj talebi dile getirilmemiştir. Bazı fotoğraflar verileceği söylenmiştir” ifadesine yer verdi.

Deniz Baykal'ın bu kişiyle tanışmadığını ve ziyaret öncesi aralarında telefon görüşmesi yapılmadığını kaydeden Yılmaz, görüşmenin Baykal'ın TBMM'deki “22 metrekarelik odasında gerçekleştiğini” bildirdi. Odanın konumuna ilişkin bilgiler veren Yılmaz, “Ziyaretin 15 dakika sürdüğünü, herhangi bir fotoğraf getirilmediğini, ziyaretçinin de herhangi bir gerginlik yaşamadan gülen bir yüzle oradan ayrıldığını” ifade etti.

Avukat Yılmaz, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Deniz Baykal'ın o gazeteci ile gerçekleştirdiği tek görüşme budur. Bu görüşmeden sonra da onu ne telefonla ne de elektronik ortamda aramıştır, mesajlaşmıştır. Buna karşılık, o gazeteci Deniz Baykal'ı ev telefonundan, gözaltına alınıncaya kadar defalarca aramıştır. Bu telefon görüşmelerinde yapılan buluşma talepleri, gece gündüz evine çağırma girişimleri, Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etme istekleri kararlı bir şekilde reddedilmiştir. Bir şantaj ve komplo projesinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmemiştir.

Bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden kişi, derhal iddiasını ispat etmeli, konuyu yargıya taşımalıdır. Taciz, tecavüz iddialarının dile getirilmesi gereken yer gazete sütunları, TV ekranları değil, yargı mercileridir.”

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, “İddia sahibine ispat imkanı sağlamak üzere” konuyu kendilerinin yargıya taşıyacaklarını da bildirdi.

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv Ankara muhabiri İklim Bayraktar'la ilgili haberlerde, Deniz Baykal'a yönelik bazı iddialar da yer almıştı.

Kılıçdaroğlu: AKP'li yönetici hakkında iddiada bulundu

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan ve taciz iddialarıyla gündeme gelen OdaTV muhabiri İklim Bayraktar’ın bir AKP'li yönetici ile ilgili iddiada bulunduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89