• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Baykal Van'da protestolarla karşılandı

Baykal Van'da protestolarla karşılandı
CHP Lideri Deniz Baykal, partisinin il kongresi için geldiği Van'da yumurtalı saldırı ve 'Katil Baykal', protestosu ile karşılaştı.

CHP Lideri Deniz Baykal, partisinin il kongresi için geldiği Van'da yumurtalı saldırı ve 'Katil Baykal', protestosu ile karşılaştı. Baykal kongrede yaptığı konuşmada etnik kimliğe saygılı olduklarını iddia ederek, 'Hepimiz kardeşiz ve bu ülkede bir ayrışmaya izin vermeyeceğiz' dedi.

13345

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Kongresi Van Beyazsaray Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve az sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna 'İster Dilan ol, ister Rojin. Ser seran ser çavan' pankartı ve 1943 yılında CHP iktidarı sırasında 33 Kürt köylüsünün öldürülmesini konu alan Ahmet Arif'in ünlü '33 kurşun' şiiri asıldı. Kongreye çok az kişi katılırken sandalyelerin büyük bir kısmı boş kaldı.

Baykal protesto edildi

Baykal, kongre salonuna girdiği sırada dışarıda toplanan vatandaşların protestosuyla karşılaştı. Ellerinde 'Gece silahlı, gündüz silahlı', 'İktidarsız Baykal' yazılı dövizler olan grup Baykal'a yumurta fırlattı. Baykal, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salonuna güçlükle girdi. Baykal'ın kongre salonuna girişinin ardından grup protestosunu ' Katil Baykal', 'Ergenekon Baykal', 'Faşist Baykal' sloganlarıyla uzun süre sürdürdü.

Kılıçdaroğlu: Etnik kimlik şereftir!?

2 Nisan Van'ın kurtuluş törenlerine katıldıktan sonra kongrede açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette etnik kimliğin tartışılamayacağını söyledi. Van'da AKP'li belediyenin 200 trilyon borç bıraktığını, ancak bu parayı nereye harcadıklarının belli olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Hüseyin Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik'in mal varlığına dikkat çekti. Etnik kimliğin şeref olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Ama etnik kimlik siyasetin odağı olamaz. Asimilasyona karşı çıkacağız ama entegrasyonu destekleyeceğiz. Bölünmeye izin vermeyeceğiz. Halk bize kızabilir, protesto edebilir. Biz doğrularımızı söylemeye devam edeceğiz' dedi.

Baykal: Bu ülkede herkes eşittir, herkes kardeştir

Protesto ve ıslıklar arasında kongre salonundaki konuşmasını yapan CHP Lideri Deniz Baykal ise, devletin bölge halkına karşı asla ayrımcılık yapmadığını savundu. Etnik kimliğin siyasetin temeli sayılmasının milli birliğe ve beraberliğe zarar vereceğini savunan Baykal, 'Bu bir tuzaktır. Etnik ayrışma dayatması yanlıştır. Buradan kimseye hayır yoktur. Etnik ayrışma dayatması yanlıştır. Bizim çıkarımız birlik ve beraberliktir. Bu ülkede herkes eşittir, herkes kardeştir. Biz etnik kimlik siyasetine boyun eğmeyeceğiz. Biz herkesin etnik kimliğini önemsiyoruz. Etnik kimliğe saygı duyuyoruz ama ayrıştırma tuzağına düşmeyeceğiz. Milli bütünlüğümüzün ayrışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bize kızabilirler, tepki gösterebilirler ama biz doğru siyaset yapıyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz, kimseyi koparmıyoruz. Birilerinin oyununa gelmeyeceğiz. Ama gün gelecek hepsi bizi anlayacak. Biz daha 1989 yılında DGM'lerin etkiliği olduğu, 12 Eylül sürecinde kimsenin cesaret edemediği bir şey yaptık ve bir rapor yayınladık. Herkesin etnik kimliği saygı değerdir' diye konuştu.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89