• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Baykal: SP'yi tercih ederim

Baykal: SP'yi tercih ederim
Baykal, AK Parti ile olası bir seçimden sonra koalisyon yapıp yapmayacakları sorusuna 'AKP ile koalisyon yapmaktansa Saadet Partisi ile koalisyon yapmayı tercih ederim' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti ile olası bir seçimden sonra koalisyon yapıp yapmayacakları sorusu üzerine "'AKP ile koalisyon yapmaktansa Saadet Partisi ile koalisyon yapmayı tercih ederim' demeyi daha uygun görüyorum" dedi. 

Baykal, Habertürk televizyonundaki ''Teke Tek'' programında Fatih Altaylı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa değişiklik paketinin hedefinin belli olduğunu ifade eden Baykal, değişikliğin, ''Anayasa Mahkemesi'ni ve HSYK'yı değiştirmek, parti kapatma konusunda yargının denetimini siyasi bir denetime, ruhsata bağlamak'' amacı taşıdığını savundu.

Değişiklikle Anayasa Mahkemesi üye sayısının 19'a çıkarılacağını, üyelerin 16'sını cumhurbaşkanının atayacağını belirten Baykal, değişiklikte ''ince hesapların'', ''küçük tuzakların'' olduğunu iddia etti.

Anayasa değişikliğine bir partinin iç işi gibi yaklaşıldığını savunan Baykal, Anayasa değişiklik paketinin bir bütün halinde oylanmasını da eleştirdi.

''Böyle oylatmazsa biz bazılarına 'Evet' deriz mi diyorsunuz?'' sorusuna Baykal, ''Gayet tabii'' yanıtını verdi. Baykal, şöyle devam etti:

''12 Eylül ile ilgili geçici maddenin tutulmasını biz istiyor olabilir miyiz? Böyle bir şey olur mu? Bir darbeye meşruiyet verme anlamına gelecek bir maddeyi niye orada tutalım. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasına yönelik madde... Ama onlar garnitür, sos onlar. Onu koyuyor ve diyor ki 'Onların arkasından, bunların yüzü suyu hürmetine, bu Anayasa Mahkemesi'ni benim siyasi kontrol altına almama fırsat verin. Siyasi hiyerarşinin içine sokalım, bağımsızlığını ortadan kaldıralım. Hakimleri, mahkemeleri ben kurayım' Ya sen mahkemede belki yargılanacak insansın ne hakla kuruyorsun mahkemeyi?''

''CHP'NİN İKTİDAR UMUDU''

''CHP'de bir iktidar umudu görüyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine Baykal, CHP'nin önümüzdeki seçimde birinci parti olmaya çalıştığını belirterek ''AK Parti ile CHP arasında 3-5 puan fark var'' dedi.

AK Parti ile olası bir seçimden sonra koalisyon yapıp yapmayacakları sorusu üzerine de Baykal, bu konuda ciddi bir cevap vermenin bu aşamada mümkün olmadığını söyledi.

Baykal, ''Burada çok asık suratlı, ciddi bir cevap verme yerine başka bir yaklaşım sergileyeyim. 'AKP ile koalisyon kurar mısınız?' diyorsunuz. 'AKP ile koalisyon yapmaktansa Saadet Partisi ile koalisyon yapmayı tercih ederim' demeyi daha uygun görüyorum'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89