• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Baykal şok kaset için nededi?

Baykal şok kaset için nededi?
Kamuoyu Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen görüntülerle sarsıldı.

Baykal ve eski özel kalem müdürüne ait olduğu iddia edilen görüntüler internet sitelerine sızdırıldı.

Şok kaset için için Baykal "bu bir komplodur" savunmasını yaptı ve uzmanların 40 yerde yapıştırma yapıldığını söylediğini hatırlattı. İstifa yorumlarına da tepki gösteren Baykal "Yayınlandığı süreç çok önemli. Hiçbir biçimde istifa söz konusu değil" yorumunu yaptı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu siyasi kulislerin kasetle ilgili nabzını tuttu. Ortalığı karıştıran kaset için siyasilerin yorumu CHP kongresine ve referandum sürecine dikkat çektiler.

Ankara Başsavcılığı, başlattığı soruşturma kapsamında TİB’e “videonun yayınının engellenmesi” talimatı verdi. TİB de bu kapsamda, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına görüntüye erişimin engellenmesi bildiriminde bulundu. Yasağa uymayan sitelere olan erişim de engellendi . Bu süreçte, görüntüyü ilk olarak önceki gece metacafe.com adlı internet sitesinin yayınladığı anlaşıldı. TİB, bu siteye erişimi engelledi. Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi ise önce erişimin engellenmesi kararı verdi, ardından olayın toplumsal boyutu nedeniyle soruşturma için “gizlilik” kararı aldı.

BU BİR KOMPLO

Baykal ve kurmaylarının ortaya çıkan bantla ilgili değerlendirmesi şöyle: “ Bu bir komplo, tezgâh. Birçok suç unsuru içeriyor. Sonuna kadar hukuk mücadelesi sürecek. Bunun arkasında kimler var, ortaya çıkartılacak. Lanetlenmesi gereken bir tezgâh. Teknik uzmanlar 40 yerde yapıştırma yapıldığını tespit etti. Yayınlandığı süreç çok önemli. Hiçbir biçimde istifa söz konusu değil.”

CHP KONGRESİNE YÖNELİK GİRİŞİM

TBMM’de, gece yarısı Ak Parti kulisinde birçok milletvekili dizüstü bilgisayarlarından görüntüyü izledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve birçok Ak Partili, görüntüler için “Yaklaşan CHP kongresine yönelik bir girişim” yorumunu yaptı.

CHP'LİLERE GÖRE F TİPİ ORGANİZASYON

CHP kulisinde ise milletvekilleri “anayasa oylaması”, “Anayasa Mahkemesi’ne başvuru”, “yaklaşan CHP kongresi” ve “referandum” süreçlerine işaret ederek “F tipi organizasyon” değerlendirmesinde bulundu.

CHP'Lİ VEKİLLER NE DİYOR?

Antalya Milletvekili Osman Kaptan: Bu bir iftiradır, montajdır. Teknik kişiler bunun montaj olduğunu biliyor. Teknolojinin siyasete bulaştırılmasını ayıplıyorum. Yıpratılmak isteniyor. Bu çirkin bir saldırıdır.

Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Montajdır, inanmıyorum. Çirkinliğin, aşağılaşmanın bu kadarı olmaz.

İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen: Adi bir montaj.

İstanbul Milletvekili Çetin Soysal: Bunların hepsi hain bir tuzaktır, iftiradır. Referandum öncesi organize bir tuzak olarak görüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89