• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 8 °C

Baykal Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Baykal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşeceği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile bir araya gelen, birkaç gün önce de DSP’li eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile iftar yemeğinde buluşan Baykal, referandumdan önce Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

BAYKAL’IN SÜRPRİZ GÖRÜŞME TRAFİĞİ SARIGÜL İLE BAŞLADI

Baykal’ın sürpriz görüşme trafiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile başladı. Sarıgül, CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı geçtiğimiz günlerde evinde ziyaret ederek, "Emrinizdeyim. Ben size hiç karşı olmadım. Evimde fotoğraflarınız hâlâ asılı duruyor. Bu görüşmeye iki kişi çok sevinecek; Hüsamettin Özkan ile oğlum Emir" demişti.

İKİNCİ BULUŞMA HÜSAMETTİN ÖZKAN İLE

Baykal’ın ikinci önemli görüşme trafiği birkaç gün önce İstanbul’da gerçekleşti. Baykal ve Özkan ikilisi İstanbul’da bir restoranda buluştu. Geç saatlere kadar sohbet eden Baykal ve Özkan’ın, restoran çıkışında oldukça neşeli oldukları dikkat çekti.

TESADÜF DEĞİL, PLANLI

Edinilen bilgiye göre Baykal ve Özkan’ın İstanbul’daki buluşması tesadüf değil. Baykal’a yakın kaynaklar, "Deniz Bey’in sohbet etmesi tesadüf olmaz. Karşılıklı onayla bir araya geldiler" değerlendirmesini yaptı. Baykal ve Özkan’ın telefon trafiğinin 1-1.5 yıldır devam ettiği belirtilirken, ikilinin de birkaç gün önce iftar yemeği için bir araya geldiği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre ikili arasındaki sohbette, "Türkiye nereye gidiyor" sorusu konuşuldu.

SÜRPRİZ İSİMLERLE GÖRÜŞECEK

Edinilen bilgiye göre Özkan, İstanbul ile ilgili bir değerlendirme yaptı ve işadamlarının kaygılarını dile getirdi.

"Yeni bir parti değil, ancak yeni bir yapılanmanın" konuşulduğu kulislere yansırken, Baykal’ın sürpriz görüşme trafiğinin önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre Baykal’ın, kamuoyunda sürpriz olarak algılanacak kişi ve kişilerle görüşmesi sürecek.

KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞACAK

Edinilen bilgiye göre Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de buluşacak. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre bu görüşme referandumdan önce olacak. Henüz randevu tarihinin netleşmediği belirtilirken, buluşma yerinin ise Genel Merkez olmayacağı belirtildi.

Görüşmenin baş başa olacağına dikkat çekilirken, bir üçüncü kişinin yer almayacağı ifade edildi.

BAYKAL NE DEMİŞTİ?

Deniz Baykal bir süre önce yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun kendisini bugüne kadar aramadığını belirterek, "Bugüne kadar hiç aramadı. Görüşmedik. Benim tanıdığım Sayın Kılıçdaroğlu bu tür rezervlere girecek kimse değildir, ama sanırım kendisinin haklı sebepleri vardır bu konuda ama ben bilmiyorum. Ben, Genel Başkanlıktan ayrıldığım gün ilan ettim ki; partimin bir milletvekili veya düz üyesi olarak her tür etkinlikte seve seve görev alacağım. Ancak kendiliğimden bunu yapmam doğru olmaz. Bugüne kadar Genel Merkez’den benimle iletişim kurulmadığı için, kendiliğimden de yurt gezileri yapmayı doğru bulmadım. Gideceğim yerlerdeki arkadaşlarımı da zor durumda bırakmak istemiyorum. Referandum için çalışma yapmak istiyorum ancak kendiliğimden bunu yapmak istemiyorum" demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89