• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Baykal istiyor ama dönemeyecek!

Baykal istiyor ama dönemeyecek!
Eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, Baykal’ın durumuna üzüldüğünü belirtti, “İnsanların demokratik yollarını tıkamışsanız, başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı, eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, Baykal’ın durumuna üzüldüğünü belirtti, “İnsanların demokratik yollarını tıkamışsanız, başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar” dedi. Günay, Baykal’ın Genel Başkanlığa dönmeyi istediğini ancak partinin buna izin vermeyeceğini söyledi.

ESKİ CHP Genel Sekreteri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’na dönmek istediğini fakat dönemeyeceğini öne sürdü. Günay, Baykal’ın durumunu, “İnsanların demokratik yollarını tıkamışsanız, başka yollardan bunun öcünü alırlar” sözleriyle tanımladı. Kanal A’da Ömer Şahin’in ‘Görüş Farkı’ programında Baykal’la ilgili açıklamalarda bulunan Günay, şunları söyledi:

CHP yeniden parti olabilir

Baykal’ın sonunun bu şekilde olmasına üzüldüm. Dönmek istediğini hissediyorum ama dönemez. Baykal’ın siyaset anlayışından arınmış bir CHP’nin yeniden parti olma şansı vardır. Parti bunu bir miktar hissedecektir ve artık dönmesine izin vermeyecektir.

Hükümetle ilgisi yok

Bu olayın hükümetle ilgisi yok. Böyle bir şey olabilir mi? Bu işin nerelerden kaynaklandığına dair kamuoyunda herkes her şeyi konuşuyor ve biliyor. Bizimle hiç ilgisi yok, herkes Allah’tan korksun.

Baykal’dan öç alıyorlar

Siz insanların demokratik yollarını tıkamışsanız, başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar. Bu hesaplaşmanın nereden kaynaklandığını herkes biliyor. Siz insanların demokratik söz söyleme hakkını kapatırsanız, insanların hukukunu çiğner ve olmayacak bir takım mekanizmalar kurarsanız, birileri çıkar böyle acımasızca hesaplaşır. Öyle insanlar çizilmiş, haksızlıklar yapılmıştır ki size de men dakka dukka.

Müze değil, vakıf olsun

CHP kapatılsın, vakıf olsun. İş Bankası’ndan aldığı parayla birlikte CHP’nin Cumhuriyet tarihini araştırma merkezine dönüştürülmesi daha saygılı bir davranış olacak. Bunu söylediğinde, çok ağır tepkiler almıştım ama doğru bir öneriymiş. CHP müze olmasın. Kültür Bakanı olduğum için bana bulaşır.

Günay’ın CHP mazisi

Ertuğrul Günay’ın yolu CHP ile ilk kez, CHP Genel Merkezi’nin 50’nci kuruluş yılı nedeniyle açtığı yarışmada, “Devlet Partisi’nden Halk Partisi’ne” başlıklı yazısıyla aldığı ‘1’incilik’ ödülüyle kesişti. Günay, 1974-1977’de CHP Ordu İl Başkanlığı yaptı. Baykal ve taraftarlarının Ecevit’e karşı çıktıkları 1976’daki kurultayda, Baykalcıların kurultay başkan adayı Günay’dı. 1977-1980 döneminde Ordu Milletvekilliği yaptı. CHP’nin en solundaki milletvekillerinden biri olarak kabul edilen Günay, 12 Eylül’de cezaevine girdi. 1980’den sonra SHP’de Ankara İl Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 1992’den 1994’e kadar yeniden açılan genel başkanlığını Baykal’ın üstlendiği CHP’de genel sekreter oldu. 1999’da CHP baraj altında kaldığı için milletvekili seçilemedi. Günay, parti yönetimiyle görüş ayrılıklarının sürmesi üzerine CHP’den ihraç edildi. 2007 genel seçimleri öncesi Ak Parti’ye geçerek büyük sürpriz yaptı. Günay, ilk bakanlığına Ak Parti’de ulaştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89