• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Baykal ısrarlı: Komployu AK Parti yaptı

Baykal ısrarlı: Komployu AK Parti yaptı
CHP Genel Başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal, "Komployu AK Parti yaptı" iddiasını sürdürdü.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Alanya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Cemiyet başkanı Mehmet Ali Dim, 'Türk siyasetinin duayeni' olarak tanımladığı Deniz Baykal'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Siyasette her zaman inişler de çıkışlar da var. Deniz Baykal'ın bizim gönlümüzdeki yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Bugüne kadar yaptıkları ile her zaman kalbimizde koruyacağız. Alanya'dan Anadolu turuna start veriyor oluşu bizim için çok apayrı kıvanç ve onur kaynağıdır" dedi.

Baykal ise Alanya ilçe örgütünün buluşmasında bir araya geldiklerini ifade ederek, "Alanya'da örgütümüzün düzenlediği toplantıda birarada olacağız. Bu toplantıda ben bir Antalya milletvekili olarak bulunacağım. Bu geride bıraktığımız siyasi çalkantı sonrasında ilk ziyaretimizde, bir çalışma gezisinde Alanya'da sizlerle bir aradayım. İlk adımı buradan atıyor olmamızın benim için özel bir anlamı var. Yıllar önce siyasete girdiğim sıralarda da yine buralardan başlamıştık" diye konuştu.

"Kapsamlı bir siyasi çalışmayı başlatmak üzere burada bulunduğumu söylersem yanlış olur" diyen Baykal, "Antalya milletvekili olarak partimizin yaptığı dayanışma için buradayız. Bu değildir ki bizim siyasi sorumluluğumuz, siyasi görevimiz unutulmuştur. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Hepimiz Türkiye'nin bu ortamında partimizin başında oluyoruz. CHP'nin içinde bir ayrışma, bir farklılaşma varmış gibi bir izlenim bırakmaya hakkımız yoktur. Hepimiz bu bilinç içinde görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"PARTİ İÇİ SORUNLARI KAMUOYU ÖNÜNDE PAYLAŞMAM"

Deniz Baykal basın mensuplarının, 'İstanbul il teşkilatındaki son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?', 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anadolu turuna sizi çağırmadığı söyleniyor?', 'Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkan yapmak için açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?', 'Deniz Baykal siyasette tekrar ilk adımı Alanya'dan mı atıyor?' şeklindeki sorularına ise şu sözlerle yanıt verdi: "Ben hiçbir zaman parti içi sorunları kamuoyu önünde paylaşmam. Bunu hiçbir zaman uygun görmedim. Bu sorduğunuz sorularla ilgili beni mazur görün değerlendirme yapmanın uygun olmayacağı kanaatindeyim. İşimize bakıyoruz. Bizim işimiz Türkiye'yi daha ileriye götürmek. Olumsuzluklar karşısında görev yapmaktır. Hepimize çok fazla görevler düşüyor."

Baykal, 'Size karşı yapılan komplonun hala AK Parti tarafından yapıldığını düşünüyor musunuz?' sorusuna ise bu konuda yaptığı açıklamaların ayak üstü veya ulu orta yapılmış açıklamalar olmadığını söyleyerek, "O yaptığım açıklamaların her kelimesinin arkasındayım. Her geçen gün, bunların çok daha doğru ve haklı olduğunu ortaya koymaya başlamıştır" şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun performansını da değerlendiren Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun aktif ve hızlı çalışmalar içinde olduğunu söyledi.

İsrail'in Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısı ile soruya ise Baykal, kendisinin bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadığını, önümüzdeki günlerde bir televizyon programında bu tür soruların hepsine cevap vereceğini söyledi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde Ali Rıza Gündoğmuş isimli vatandaşın Alanya yöresine ait bir şalvar, cepken hediye ettiği Deniz Baykal, hediye cepkeni giydi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89