• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Baykal iftira atıyor, dava açıyorum

Baykal iftira atıyor, dava açıyorum
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı saldırıyla ilgili kendisine iftira attığını söyledi.

Çelik, Baykal hakkında yarın 1 TL'lik manevi tazminat davası açacağını ifade etti.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı saldırıyla ilgili kendisinin, partisinin ve akrabalarının suçladığını hatırlattı. Çelik, "Sayın Baykal'ın bu ifadeleri kesinlik ve gerçekle bağdaşmamaktadır. Doğru değildir ve aleni bir iftiradır. Bir siyasi parti liderine taş atmak, yumurta fırlatmak ne kadar ayıpsa yaşı 70'u devirmiş bir siyasi parti liderinin hiçbir kanıt, hiçbir delil yokken benim ismimi vererek bana iftira atması ondan çok çok daha ayıplanması gereken bir şeydir. "dedi.

Çelik, yarın sabah itibariyle Baykal hakkında sadece 1 TL'lik manevi tazminat davası açacağını ifade etti. Dava açmaktan hoşnut olmadığını belirten Çelik, buna mecbur olduğunu kaydetti.

Baykal ve adamlarının bu olayın abisi Ramazan Çelik tarafından gerçekleştirildiğini söylediklerini kaydeden Çelik, "Abim geçen pazartesi gününden itibaren Van'da değil. Orada benim akrabam olduklarını söyledikleri bir kişiden söz ediyorlar. Yılmaz Aslan diye telaffuz ettiler. Yılmaz Aslan değil Aslan Yılmaz'dır. Benimle sıhhi bir akrabalığı kesinlikle yoktur. Ramazan Çelik isimli ağabeyimin kayınbiraderi değil, Habib Çelik'in kayınbiraderidir. Eğer kardeşim kayınbiraderinin benimle akrabalık ilişkisinden yola çıkarak, bunun da benim tarafımdan organize edildiği ifade ediliyorsa bu gerçekten çok gülünçtür. Sayın Baykal biz Hz. Adem'den akrabayız. Böyle akrabalığımız var. Bundan çok hoşnut olmasam da böyle bir akrabalığımız var." diye konuştu.

Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in televizyonlarda gösterdiği fotoğrafta yer aldığı iddia edilen kişinin AK Parti Van İl Başkanı Gökhan İdiz olmadığını söyledi. Çelik, "O da hayali bir resim. Gökhan İdiz de o tarihten itibaren Van'da değil. İnsanlara kara çalmak bu kadar kolay mı?" diye sordu.

"AK PARTİ'NİN VAN'DA 42 BİN ÜYESİ VAR, BİRKAÇ KİŞİ SLOGAN ATMIŞ OLABİLİR"

AK Parti'nin Van'da 42 bin üyesi olduğunu hatırlatan Çelik, dolayısıyla burada birkaç AK Partilinin bulunmuş ve slogan da atmış olabileceğini söyledi. Çelik, "Emniyetin kayıtları vardır. Emniyet şüphesiz bu meselenin üzerindedir. Ama fiili saldırıda bulunan yumurta atan, taş atan bir AK Partili'yi tespit ederse Sayın Baykal, önce biz onu parti içinde cezalandırırız. Burası bir hukuk devletidir. Adli mercilerde gereğini yaparlar. Nitekim CHP'den müracaat olmamasına rağmen Van Valiliği, 5 Nisan 2010 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve orada yapılacak incelemeler sonucunda kim haklı kim haksız, bu işin organizatörü kim, bu nereden ayarlandı, tezgahlandı, yok bu spontane gerçekleşen bir hareket midir, bu ortaya çıkacaktır. Suçlu kim olursa olsun biz onun arkasında olmayacağız. "

2005 yılında Başbakan Erdoğan'a Trabzon'da yol açılışında Halkevi'ne mensup bir genç tarafından yumurta fırlatıldığını hatırlatan Çelik şöyle devam etti: "Sonra döneminin CHP'li belediye başkanı, Ethem Küçük isimli bu genci belediyede işe aldı. Adeta Sayın Başbakan'a yumurta atmasının mükâfatı olarak onu işe aldı. Biz bunu yapmayız. Her türlü şiddet, her türlü terör faaliyeti ayaklarımızın altındadır. Sayın Baykal hızını alamadı Sayın Başbakan'a yüklendi. 'Sivas'ın ötesine gidemiyorlar derken bir tespitte bulunmadı, bizi tehdit etti'. Sayın Başbakan bunu bu kadar söylemeseydi, Sayın Baykal sizin yerinizden kalkacağınız, Antalya'daki yüzme keyfinizden veya Oran'daki yürüyüşlerinizden vakit bulup da Anadolu'ya gideceğiniz falan yoktu. Bunu da Sayın Başbakan borçlusunuz."

"POLİSİN İHMALİNİN OLUP OLMADIĞI İNCELEME SONUCU ORTAYA ÇIKACAK"

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın açılış yapmak için Van gelişinde de protesto edildiğini hatırlatarak, olaylarda polisin bir ihmalinin olup olmadığını İçişleri Bakanlığı'nın tespit edeceğini kaydetti.

Çelik, Baykal'ın hırçınlığının esas sebebinin 400 kişilik salonda 150 kişinin bulunması olduğunu iddia etti. Çelik, "Sayın Baykal, burada gördüğü hezimeti bize dil uzatarak, meseleyi bizim üzerimize yıkarak telafi etmeye çalışıyor. Bunu kınadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Çelik, Baykal'da merhum İnönü'nün sendromuna kapıldığını düşündüğüne işaret ederek, "1959 yılında Uşak'ta dönemin CHP Genel Başkanı merhum İnönü'ye yönelik bir saldırı var. Dün Taha Kıvanç bununla ilgili bir yazı yazdı. Yıllar sonra bir gazeteci bunun da bir tertip olduğunu itiraf etti. Nitekim 60 darbesinden sonra bunun hesabı soruldu, bir tek bu gündeme gelmedi. Bu tertipti ve tertip olduğu ortaya çıktı. Sayın Baykal o günlere gönderme yaparak bugün AK Parti o şekilde suçluyor." açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89