• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Baykal: Bu iş hükümetin işi

Baykal: Bu iş hükümetin işi
CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal MHP’de yaşanan kaset istifalarında hakkında değerlendirmede bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP'deki kaset skandallarının altında büyük bir kurgu olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları için Antalya'da bulunan Deniz Baykal, Lara bölgesindeki pazarda esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla sohbet eden Baykal, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Pazar ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Baykal, kaset skandalından sonra MHP'de yaşanan istifaları değerlendirdi.

Türkiye'de komplo siyaseti devam ettiği için üzüntülü olduğunu ifade eden Deniz Baykal, gelişmelerin kendiliğinden yaşanmadığını ileri sürdü. Olayların bir merkezi planlamayla, özenle hazırlanarak, zamanlaması yapılarak, belli bir sonuç üretilmek için gerçekleştirildiğini savunan Baykal, "Böyle olaylarda suç teşkil eden insanların mahremiyetine nüfus edilerek, hukuka ve yasalara aykırı bir biçimde bu komploların hazırlanıyor olmasıdır. Ahlaka aykırı olan da budur. Ama ne yazık ki günümüzde iktidarın görevi yasalara aykırı bu durumu önlemek, yasaları ihlal edenlerden bunun hesabını sormak olduğu halde hiçbir şekilde bu yapılmamakta iktidar işin dedikodusuyla meşgul olmayı tercih etmektedir." dedi. MHP'ye komplo kurulduğu iddiasında bulanan Deniz Baykal, hükümeti yaşananlar karşısında etkin önlemleri almamakla suçladı.

Hükümetin yasaları uygulamakla görevli olduğunu hatırlatan Deniz Baykal, ortada yasa ihlali olması durumunda hükümetin o kişiler hakkında gerekeni yapması gerektiğini söyledi. Siyaset anlayışının bu hale gelmesindeki sorumluluğun hükümette olduğunu ileri süren Baykal, "Yapılması gereken şey bunlara itibar etmemektir. Bazı kişiler bu komploların mağduru olduğu halde komplo yapanların amacına hizmet edercesine, istenilen komplo yapanların planladığı doğrultuda hareket etmek zorunluluğunda bırakılmışlardır. Türkiye keşke bunu aşabilse, böyle uygulamalara karşı el birliği ile tavır takınabilse." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilk kaset olayının ardından kararlı bir tutum sergilediğini ifade eden Baykal, "O tutumun sürdürülemediği görülüyor. Niçin sürdürülemediğini ise bilmiyorum. Ama komplo yapanların amacına ulaştığı hepimize acı geliyor." değerlendirmesinde bulundu. Deniz Baykal, kaset olaylarının MHP'yi seçim öncesinde krizle karşı karşıya bırakmak ve seçim barajının altında kalmasını sağlamak olduğunu savundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89