• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

Baykal 8 saat önce haberi almış

Baykal 8 saat önce haberi almış
CHP lideri Baykal, kamera görüntülerinin internette yayınlanacağını sekiz saat önceden öğrendi. Durumu kurmaylarına bildiren Baykal, programlarını iptal ederek evine çekildi.

Mehmet Baransu'nun yazısı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerinin internette yer alması üzerine, dün Baykal’a yakın Ankara ve İstanbul’dan birkaç isimle görüştüm. CHP’nin üst düzey isimleri kaset konusunda oldukça şaşkınlar. Görüştüğüm tüm isimler kasetin 1999 yılında İstanbul’da çekilmiş olduğunu söylüyor. Görüntülerin çekildiği yerin otel olmadığı yönünde hemfikirler. Çoğunluk, gizli kamera kaydının İstanbul’da CHP’lilerin zaman zaman kullandıkları bir evde yapılmış olabileceğini düşünüyor. Bu evi Baykal’ın yanı sıra başka CHP’liler de dinlenme amaçlı kullanmış. Bu yüzden CHP’liler tedirgin. Gizli kameranın uzun bir süre bu evde kalma ihtimali, “Yeni kasetler çıkabilir” endişesi doğuruyor. Endişelerine gerekçe olarak da Baykal’la ilgili yayınlanan video kasetinde yer alan “Varan 2, çok yakında” ifadelerini gösteriyorlar. CHP’liler, Deniz Baykal’ın, kasetin internette yayımlanmasından sekiz saat önce konudan haberdar olduğunu söyledi. Baykal’a saatler önce bilginin nasıl gittiğiyle ilgili ise iki farklı görüş var. ‘Mesajla bilgi ulaştı’ diyenlerin yanı sıra, Baykal’ın konudan e-postayla haberdar edildiğini söyleyenler var.

Baykal öğrenince evine çekildi

Baykal, kasetin varlığını öğrenir öğrenmez parti yönetiminde bulunan altı ismi konudan haberdar etmiş. Ardından da moralsiz ve sinirli bir şekilde evine gitmiş. Katılacağı tüm programlar da genel merkez tarafından iptal edilip, ilgili birimlere bildirilmiş. Baykal’ın gelemeyeceğini bildirdiği programlardan biri de İstanbul CHP İl Teşkilatı’nın dün düzenlediği yemekti. Genel Başkanı’nın programa katılamayacağından habersiz olan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Baykal’ın kasetten haberdar olduğu saatlerde kendisini aramış. “Efendim sizi İstanbul’da nereden alalım” diye soran Tekin’e Baykal’ın cevabı Gürselciğim, affet beni programa gelemeyeceğim olmuş. Tekin’in, “Bel fıtığınız da yine bir sorun mu oldu” diye sorması üzerine ise Baykal, “Gürsel, çok konuşacak gibi değilim. Özür dilerim” diyerek telefonu kapatmış. Gürsel Tekin’in yanı sıra CHP Milletvekili Sacit Yıldız da Baykal’ın sağlık gerekçesiyle programlarını iptal ettiğini düşünüp, aynı gün Baykal’la bir görüşme yapmış. Baykal, Yıldız’a sağlığıyla ilgili bir sorun olmadığını ancak bir-iki gün evde dinleneceğini söyleyip, daha fazla konuşamayacağını belirterek telefonu kapamış. CHP’lilerin kaset olayıyla ilgili şüphelendikleri isim ise İstanbul’daki bir ilçe belediye başkanı. Kasette Baykal’la görüntülenen CHP’li kadın milletvekilinin eşinin bu belediye başkanıyla yakın olması, belediyenin elektrik, elektronik alt yapısını bu kişinin yapması, CHP’liler açısından bu ismi kuşkuların odağına oturtuyor.

Kurultay’a girecek

CHP’lilere göre Baykal bazı gazetelerin beklediği gibi istifa etmeyip, Kurultay’a girecek. Kendisine rakip çıkmayacak. “Kaset sızdırma işinin çıkacak adayın üzerine kalma ihtimalinden dolayı da tek adaylı, sönük bir kongre olacak.” Görüştüğüm CHP’lilerin fikir birliğinde oldukları başka bir konu ise kasetin sızdırılmasıyla AKP’nin bir ilgisinin olmaması.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89