• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Baydemir’in jestine Bakan Yılmaz’dan jest

Baydemir’in jestine Bakan Yılmaz’dan jest
Çeşitli temaslar için Diyarbakır’a gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ı karşılamaya giden Osman Baydemir’in bu jestine karşılık Bakan Yılmaz, Baydemiri belediyede ziyaret etti....

Beraberinde AK Parti Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarete gelen Bakan Yılmaz’ı Baydemir kapıda karşıladı.

GAP’tan sorumlu bakan olarak Diyarbakır’ı çok önemsediğini belirten Bakan Yılmaz, Diyarbakır’ın tarihi dokusu ve potansiyeliyle GAP kapsamında son derece önemli bir konuma sahip olduğunu anımsattı. Yılmaz bütün kesimlerin katılımı, işbirliği ve dayanışmasıyla Diyarbakır’ın çok daha yaşanabilir, GAP projesi kapsamında da hızla gelişen, kalkınan bir kent olmasını dilediklerini bildirdi.

487

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Bakan Yılmaz’ın nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Baydemir seçimlerin ardından kolları sıvayıp çalışma zamanının geldiğini söyleyerek “Ben inanıyorum ki Diyarbakır tüm Ortadoğu coğrafyasında kültür, sanat ve ticaret merkezi olma yolunda kentte bulunan tüm dinamiklerle birlikte çalışarak mutlaka o hedefe ulaşacaktır” dedi. 

Diyarbakır’ın başarması Türkiye’nin başarmasıdır

Diyarbakır’ın başarmasının, ekonomik ve sosyal kalkınmasının, bölgelerarası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasının Türkiye’nin başarması demek olduğunun altını çizen Baydemir şöyle konuştu:

“Kentimiz GAP projesinde de merkezi kentlerden biri. Bölgesel cazibe merkezi, bölgesel metropol kent olma konusunda da son derece önemli avantajları bünyesinde barındırıyor. Büyük bir memnuniyetle tüm projelerin başarısı için yerel ve merkezin kolektif akılla, ortak akılla bütün problem alanlarının aşımı konusunda katkı sunmak isteriz, bütün projelerin paydaşı olmak isteriz.”

488

Özellikle yerindenlik ilkesi çerçevesinde yerel sorunların, yerel dinamiklerin katılımını sağlayarak daha hızlı bir zaman dilimi içerisinde çözme konusunda çok ciddi bir mesafe de kat edildiğini belirten Baydemir “Bu itibarla desteğinize ve dayanışmanıza ihtiyacımız olacaktır ve her zaman talebimiz olacaktır” dedi. 

Turizm potansiyeli yoksulluğu ortadan kaldırır

Diyarbakır’ın 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle hem ülkenin zenginliği hem de insanlık aleminin ortak mirası olduğunu anımsatan Baydemir “Sadece turizm potansiyelimizi harekete geçirebilirsek, emin olun yaşamış olduğumuz yoksulluk sorununun ortadan kaldırılmasında da çok önemli bir mesafeyi katetmiş oluruz” diye konuştu. Özellikle Dicle Vadisi Projesi ve Kültür Kongre Merkezi’nin kente moral değer kazandıracağını ifade eden Baydemir imar yollarının inşası konusunda da büyük bir yol kat etmiş olacaklarını ifade etti. Ayrıca ekonomik krizin yerel yönetimleri de etkilediğini belirten Baydemir finans kaynak konusunda da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

489

Bakan Yılmaz da, Kalkınma Ajanslarının önemine değinerek Diyarbakır ve Urfa Kalkınma Ajansı’nın da kurumsallaştığında güzel bir platform oluşturacağını bildirdi. Bölgenin ekonomik kalkınmasında illerin kaderinin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Yılmaz ortak hareket etmenin gerekli olduğunu bildirdi.

Görüşmenin ardından Baydemir Yılmaz’a Yeni Yaşam Atölyesi’nde göçten etkilenen gençlerin ürettiği üzerinde Büyükşehir Belediyesi amblemini simgeleyen çift başlı kartal ve Diyarbakır surlarının motifi olan bir tabak ile kilim hediye etti. Baydemir, daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekileri uğurladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89