• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Baydemir'e hem fırça hem selam!

Baydemir'e hem fırça hem selam!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birtakım incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birtakım incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. 11 yıldır restorasyon çalışmalarının sürdüğü tarihi İçkale'de incelemelerde bulunduğu sırada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yıldız'a yolların neden asfaltlanmadığını soran Günay, "Buranın çevre düzenlemesi yapılsın. Az siyaset çok hizmet. Belediyecilik bu. Girişe bir çekidüzen verilsin. Bu böyle olmaz. Kaç defadır gidip geliyorum yollar hep aynı. Benden Osman Baydemir'e selam söyle" dedi. Diyarbakır Cezaevi ilgili çalışmalara da değinen Bakan Günay, "Cezaevi bir badede boşaltılacak. Orada da bir ibret müzesi yapma konusunda niyetimiz var" diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Günay, incelemeler sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yıldız'a yolların neden asfaltlanmadığını sordu. Yolun asfaltlanması için not alacağını ve en kısa zamanda İçkale yolunun asfaltlanacağını kaydeden Yıldız'a, Bakan Günay, "Buranın çevre düzenlemesi yapılsın. Az siyaset çok hizmet. Belediyecilik bu. Girişe bir çekidüzen verilsin. Bu böyle olmaz. Kaç defadır gidip geliyorum yollar hep aynı. Benden Osman Baydemir'e selam söyle" dedi. Daha sonra İçkale'deki restorasyon çalışmalarını inceleyen Bakan Günay, burada da yüklenici firma görevlilerine tepki gösterdi. Yüklenici firmaya çalışmaların geç yapıldığı uyarısında bulunan Bakan Günay, "Burada hiç dikkatli bir çalışma göremiyorum. Her geldiğimde aynı şeyleri söylüyorsunuz. 20 günde buranın tamamlanacağı yok. 20 günde tamamlanırsa bu işi kabul etmem. Adam gibi işinizi yapın" şeklinde tepki gösterdi.

"İÇKALE ÖMRÜMÜ YEDİ"

İncelemelerin ardından gazetecilerin "İçkale'de çalışmalar neden yavaş ilerliyor" sorusu üzerene Bakan Günay, "Burası benim ömrümü yedi. Bölgede nitelikli iş yapma konusunda ciddi sıkıntılarımız var. İşi denetlemezseniz ve hangi malzeme kullanılmış gibi ayrıntılara bakmazsanız bu tür aksaklıklar oluyor. Ben buraya 3 ayda bir geliyorum. Buradaki her türlü ayrıntıyı biliyorum ama çok ağır ilerlemekten ben de ciddi bir şekilde şikayetçiyim. Çalışıyoruz, ama kontrolümüzü azaltmayacağız. Şanlıurfa'da güzel bir sofra başında oturmak yerine Diyarbakır'a gelmeyi tercih ettim. Diyarbakır'da arkadaşlarım ilgileniyorlar ama işlerimiz maalesef bir miktar ağır gidiyor. Yapılan işin de hiç olmazsa 10 yıl, 20 yıl yeniden bir bakım onarım, restorasyon işi göstermeden devam etmesini sağlamak zorundayız. Zaman zaman kendimiz için öfkelenmiyoruz, millet için öfkeleniyoruz. Bugün öfkelenmemeye çalışıyorum" dedi.

"DİYARBAKIR CEZAEVİ İBRET MÜZESİ OLACAK"

Diyarbakır Cezaevi ilgili çalışmalara da değinen Bakan Günay, "Cezaevi bir badede boşaltılacak. Orada da bir ibret müzesi yapma konusunda niyetimiz var. Ama boşaltıldıktan sonra yapılara bakmamız lazım. Ama Diyarbakır'daki işlerin ağır ilerlemesi doğrusu beni ürkütüyor" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89