• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Baydemir ve Zana Hewler'de

Baydemir ve Zana Hewler'de
Bağımsız milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Federal Kürdistan'nın başkenti Hewler'de.

Federal Kürdistan ile PYD arasında son günlerde tırmanan gerginlikte arabuluculuk yapacakları belirtilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağımsız milletvekili Leyla Zana, Federal Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Hewler'de.

Federal Kürdistan ile PYD arasında son günlerde karşılıklı açıklamalarla tırmanan gerginliği ortadan kaldırmak ve Kürt siyasi çevrelerini yeniden bir araya getirmek için devreye giren Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Osman Baydemir Hewler'e geldi. BDP Hewler temsilciliğini ziyaret eden Zana ve Baydemir, burada yaptıkları açıklamada konuyla ilgili olarak yapacakları temasların birkaç gün süreceğini ve ilgili siyasi çevrelerin bir araya geleceklerine inandıklarını söyledi.

Baydemir: Bizimki mütevazı bir katkı çabasıdır

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret edeceklerini ve bölgedeki görüşmelerinin birkaç gün devam edeceğini söyleyen BDPDiyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Federal Kürdistan Bölgesine geliş amaçlarının Kürt halkının ittifakına destek vermek olduğunu belirtti. Ortadoğu barışının Kürt halkının özgürlüğü ve barışından geçtiğine işaret eden Baydemir, "Ortadoğu coğrafyasının şiddetle barışa ihtiyacı var. Ortadoğu coğrafyasının barışa ulaşabilmesi içinde Kürt halkının özgürleşmesine ihtiyacı var. Kürt halkı özgürleşmeden, haklarına kavuşmadan Ortadoğu'ya da barış gelemeyecek. Kürt halkının özgürleşebilmesinin en önemli alt yapısı kendi arasında ittifak kurmasıdır. Görüşler, fikirler farklı olabilir ama ortak paydalarda buluşmasıdır. Bizde Kürt halkının naçizane evlatları olarak Kürt siyasetçileri arasında ortak paydalarda buluşma çabasına gücümüz oranında katkı sunmaya geldik. Bu hem sayın başkan Mesut Barzani hem de sayın başkan Salih Müslim açısından hem de diğer Kürt partilerimiz açısından geçerlidir. Bizimki mütevazi katkı çabasıdır" dedi.

'Taraflar anlaşması çerçevesinde bir araya gelmek istiyorlar'

Kürt siyasi çevreleri arasında sorunların olabileceğini ve bu sorunlarında çözülebileceğine inandığını belirten Bağımsız milletvekili Leyla Zana, tüm tarafların Hewler anlaşması çerçevesinde bir araya gelmek istediklerinin altını çizdi. Zana devamla şöyle konuştu; "Biz yüz-iki yüz yıldır Kürtleri yok sayanlara elimizi uzatıyoruz. En büyük ayıp Kürtlerin birbirine sırtını dönmesidir. Tüm taraflar Hewler anlaşması çerçevesinde toplanmaya hazırlar. Biz de Kürt halkının iki temsilcisi olarak bu mutluluğu onlarla paylaşmak istedik. Çok yakında toplantı olacağını ve siyasi tarafların bir araya geleceğini umuyor ve inanıyorum."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89