• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Baydemir: Önce beni sonra. . .

Baydemir: Önce beni sonra. . .
Baydemir, 'Eğer Başbakan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bedel ödemek zorunda kalırsa, önce beni boğsunlar, sonra bu üçünü boğsunlar" diye konuştu.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, akan kanın durdurması için cesaret gerektiğini belirterek , 'Eğer Başbakan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bedel ödemek zorunda kalırsa, önce beni boğsunlar, sonra bu üçünü boğsunlar" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2006 yılında Koşuyolu Parkı'nda termos içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölen 7'si çocuk 10 kişi için bugün düzenlenen anmaya katıldı.

Baydemir, Türkiye'de yaşamını yitirmiş bütün çocukların, bütün sivillerin anısını yaşatmak adına dikilmiş anıtın önünde bulunduklarını söyledi. Bu anıtın, ''kin ve intikam duygularını depreştirsin'' diye dikilmediğini ifade eden Baydemir, ''Hepimizin barış için çalışması, barış için çaba sarf etmesi lazım'' dedi.

Referandumun bütün farklılıklara hayırlı olmasını temenni eden Baydemir, referandum bittiği için gönül rahatlığıyla 'hayır' kelimesini kullanabileceklerini söyledi. Baydemir, Diyarbakır ve Güneydoğu'dan çıkan sonuçları değerlendirirken, "Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki, Diyarbakır halkının huzurunda, halkımın huzurunda ve insanlığın huzurunda mahcup olmadık. Bize mahcubiyet duygusunu yaşatmayan Diyarbakır halkına içtenlikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. O süreçte yaşananlar, söylenenler, o sürecin kendi içindeki mecrasına aittir. Şimdi yeni bir sayfayı hep birlikte açıyoruz" dedi.

Sandık başına gidenlerin hepsine saygı duyduğunu dile getiren Baydemir, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir kısmının 'yeşil kartım iptal olur', 'para cezasını ödeyemem' kaygısı ve endişesiyle gittiğini biliyorum. Yoksulluk ve yoksunluğun insanın hür iradesi üzerinde nasıl bir etkisinin olduğunu bir kez daha görmüş bulunuyoruz. 'Para cezası gelirse ben ne yaparım' diyen bütün vatandaşlarıma ben diyorum ki; ben ödeyeceğim. Gerçi benim maaşım da buna yetmez ama. Sözümün eriyim ve sözümün arkasındayım. Elimden geleni yaparım. O 22 lirayı öderim. Kampanya yaparız Diyarbakır'da" diye konuştu.

Baydemir, daha sonra bir açıklama yaparak espri yaptığını ve bu parayı ödeyemeyeceğini belirtti.

Baydemir, bir soru üzerine, "Korktuğum için sandığa gitmedim" diyenler çıkarsa onların elini öpeceğini bildirirken, "Tek bir Allah'ın kulu korktuğu için sandık başına gitmemezlik yapmadı. Bu Diyarbakır halkının iradesine bir hakarettir. Ben dahil kim Diyarbakır halkını tehdit ederse, Diyarbakır halkı onun karşısında diklenir. Aslında bunu bana bakarak da okuyabilirsiniz. Diyarbakır korku duvarını yıkmıştır" karşılığını verdi.

'KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Baydemir, CHP liderinin oy kullanamadığı hatırlatılınca, "Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Hakikaten 1 oy bir oydur. Türkiye'nin yüzdeliğine katkıda bulundular" yanıtını verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, terör örgütü PKK'nın 'eylemsizlik' kararına 20 Eylül'de son vereceği hatırlatılınca, "21'inci Yüzyıl'da Kürt sorununda şiddet, kavga, silahlı eylem veya silahlı askeri operasyon veya Kürt legal siyasetçilerine yönelik siyasi operasyonlar, savaş ve çatışma koşullarının aktiviteleridir. Bunların tamamı miadını doldurmuştur. Ölen her insan, ister asker, ister polis, ister sivil olsun, ister gerilla olsun, ben birey olarak yüreğimden bir parça yitiriyorum" dedi.

Baydemir, Türkiye'deki ülkücülere, Kemalist'lere, cemaatlere, aydınlara, yazarlara, akademisyenlere, kaaat oluşturuculara açık ve net, 'Kardeşleşme çağrısında' bulunmak istediğini anlatırken, "Kardeşlik tek taraflı olmuyor maalesef. Buna bir yanıt verilmesi lazım. Gelin bir kez daha halkımızın bize verdiği bu imkanı, fırsatı kaçırmayalım, değerlendirelim" diye konuştu.

'ÖNCE BENİ DARAĞACINA GÖTÜRSÜNLER'

Baydemir, akan kanın durdurması, kardeş kavgasını sona erdirmede adım ve cesaret gerektiğini belirtirken, "Sayın başbakan, sayın Kılıçdaroğlu, sayın Bahçeli bedel ödemek zorunda kalırsa, örneğin bu insanlarımızı birileri gelip dar ağacına götürürse rabbim önce benden emanetini alsın. Önce beni darağacına götürsün. Önce beni boğsunlar sonra bu üçünü boğsunlar. Eğer samimi ve dürüstlerse eğer kararlılarsa, biz onlar yerine de bedel ödemeye hazırız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89