• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Baydemir, Öcalan'ın tepkisine ne dedi?

Baydemir, Öcalan'ın tepkisine ne dedi?
Osman Baydemir, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sert eleştirilerine "Çocukların ölümü hepimizi üzdü, umarım bu son ölüm olur" yanıtını verdi.

Diyarbakır'ın BDP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sert eleştirilerine "Çocukların ölümü hepimizi üzdü, umarım bu son ölüm olur" yanıtını verdi.

ÇOCUKLARIN ELİNİ ÖPTÜ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 1991 yılında Kurban Bayramı'nın ilk gününde faili meçhul cinayete kurban giden HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti. Merkez ilçe belediye başkanlarıyla mezarlığa karanfil bırakan Baydemir, mezarlık ziyaretine gelen çocukların ellerini öpmesi dikkat çekti. Belediye Başkanı Baydemir daha sonda Yenişehir İlçesi Üçkuyular TOKİ bölgesinde yağmur sularının oluşturduğu gölette boğulan çocuklar Ahmet ve Furkan Eşmer'in ailesine ziyarette bulundu.

22579

TEHLİKE ÇANLARI 12 YIL ÇALDI

Furkan Eşmer'in annesi Baydemir'e sarılarak Kürtçe ağıt yaktı. Acılı aileye bayram ziyaretinde bulunan Baydemir, boğulma vakasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının sürdüğünü, belediyenin de idari soruşturma başlattığını söyledi. Aileleri yalnız bırakmadıklarını ifade eden Baydemir, "Hukuki süreç işlemeye başladı. Aileyi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Mağduriyetin hafifletilmesi için çabalıyoruz. Mağduriyeti tamamen ortadan kaldıramayacağız. Ancak hafifletmek için çabalayabiliriz. Çok zor bir durum, bu acıyı anlamak için anne- baba olmak lazım. İnşaallah son acı olur. Keşke bu zincirleme ihmal olmasaydı. 12 yıl birbirine devredilen bir tehlike çanı çalınmış. 1997 yılından bugüne kadar kimlerin bu göleti açtığını, şu ana kadar kimlerin sorumluluk sahibi olduğunu, hepsini tespit ettik. Bu tespitler doğrultusunda maddi ve manevi tazminatlarda ödenecektir" dedi.

"UMARIM BU SON ÖLÜM OLUR"

Taziye çıkışı gazetecilerin İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın, kendisine sert tepki gösterdiğini hatırlatmasına Baydemir, "Çocukların ölümü hepimizi üzdü. Umarım bu son ölüm olur. Herkesin bayramını kutluyorum, inşaallah bundan sonraki bayramlarda inşallah hiçbir insanımız nedeni ne olursa olsun böylesi bir acı ile bayramı karşılamaz" yanıtını verdi. BDP'li Baydemir'in, "Silahlı muhalefet miadını tamamlamıştır" "Öcalan serbest bırakılsa da, tek başına Kürt sorunu çözülmez" sözlerine Abdulah Öcalan önceki gün avukatları aracılığıyla sert tepki göstermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89