• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 15 °C

Batum: Hakkımda dava açılmamalı

Batum: Hakkımda dava açılmamalı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, orduya yönelik sözlerini değerlendirdi.

Bahçeli'den Batum'a sert tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, orduya yönelik sözleri nedeniyle hakkında hukuken dava açılmaması gerektiğini düşündüğünü ifade ederek, "Ama AKP demokrasisi açısından baktığımda tereddütlüyüm" dedi.

Batum, "Balyoz Planı" davası kapsamındaki tutuklamalara ilişkin TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de çok açık bir hukuksuzluk yaşandığını, buna dikkat çekmek istediklerini ifade eden Batum, amaçlarının, çocuklarına, ülkenin geleceğine "böyle bir hukuksuz düzenin kalmaması" olduğunu vurguladı. Batum, hukuksuz düzene layık olmadıklarını belirterek, iktidarın, bunların gözardı edilmesi, hayal dünyasında yaşanması için önce medyayı ele geçirdiğini öne sürdü. Medyaya güvenin kalmadığını, sadece halka, CHP'li dostlarına güvendiğini dile getiren Batum, medyayla gerçekleri anlattıramayacaklarını bir kez daha gördüklerini savundu.

Batum, "İşadamları, medya patronları, kimse Tayyip Erdoğan'a güvenerek bir şey yapmasın. Çünkü 12 Haziran'dan sonra inşallah Erdoğan, bu ülkenin başında olmayacak, bunun yerine demokrasiye inanan insanlar olacaktır" dedi.

HAKSIZ BİR ŞEY YAPMADIM

Batum, orduya yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılması için Adalet Bakanı'nın izin vereceğini düşünüp düşünmediğine yönelik soruyu, "İki cevap verilebilir. Hukuken baktığımda dava açılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir kişinin, cümlesini cımbızla ayıklayıp, dava açılması, o kastın olup olmadığının bir kelimeyle anlaşılması mümkün değildir. Ama AKP demokrasisi açısından baktığımda tereddütlüyüm. AKP demokrasisinde; hukuk yerine, bizim işimize hangisi yarar mantığı var. İşlerine neyin yarayacağını bilmediğim için, onlar şimdi onlara yardım eden bir takım dostlarıyla davanın açılıp açılmaması gerektiğini konuşuyorlardır" diye yanıtladı.

Bir soru üzerine Batum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisini eleştirmediğini ifade etti. "Son tutuklamaların sizi haklı çıkardığını düşünüyor musunuz?" yönündeki soruyu yanıtlarken Batum, "Bu olmasaydı da ben haklı olduğumu biliyordum. Bir cümleyle değil, bütün o söylediklerim bağlamında, niçin söylediğimi de gözönüne aldığınızda bu yönde zaten her zaman haklıyım. Hiçbir zaman haksız bir şey yapmadım, yapmam da" dedi. Batum, hakaret, darbe kastıyla bir şey söylemediğini, söylediklerinin tamamıyla arkasında olduğunu kaydetti.

BAŞBAKAN'A TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı "Bunlar tornadan çıkmış hanımlar, CHP zihniyeti bu" açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan'ın, "büyük bir hakaret, aşağılama içinde olduğunu, sadece kendisine değil, tüm Cumhuriyet kadınlarına hakaret ettiğini" savunan Arıtman, Erdoğan'a tazminat davası açacağını bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89