• BIST 10005.15
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 20 °C

Başörtüsü engeli mahkeme yolunda

Başörtüsü engeli mahkeme yolunda
Manisa'nın Salihli ilçesinde 27 Mart 2011 günü girdiği YGS’de başörtüsü zorla çıkartılan öğrenci, şikayetçi oldu.

Lisede okul birincisi olan Hasret Öksüz’ün YGS’de başörtüsü zorla çıkartılmıştı. İlgili yerlere dilekçelerini verdiğini belirten Öksüz, “Geleceğimizle oynayanların soruşturulmasını istiyorum” dedi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde 27 Mart 2011 günü girdiği YGS’de başörtüsü zorla çıkartılan öğrenci, şikayetçi oldu. Hasret Öksüz, görevliler tarafından zorla başının açtırılıp pardesüsünün çıkarılması üzerine kaymakamlık, cumhuriyet başsavcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÖSYM Salihli Temsilciliği’ne dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

‘Yasak yok’ desem de dinlemedi

Okul birincisi olan Öksüz, başına gelenleri şöyle anlattı: “Salihli İmam Hatip Lisesi 12/A sınıfı öğrencisiyim. YGS’ye katılmak üzere Sekine Evren İlköğretim Okulu’na gittim. Arka taraftaydım, bana sıra gelince eşarbımı ve pardesümü çıkarmam gerektiğini, yoksa sınavın geçersiz olacağını beyan ettiler. Görevliye bir yasak olmadığını söylediğim halde kabul etmedi. Ne yapacağımı şaşırdım, psikolojim bozuldu, gözyaşlarımı tutamadım.”

Mağdur edilen başkaları da var

Normal denemelerde sınav süresi bitmeden çıkarken YGS’de soruları yetiştiremediğini belirten Hasret Öksüz, “Çünkü kafamı toparlayamadım. Benim geleceğimin söz konusu olduğu sınavda böyle bir durumla karşılaşmaktan çok rahatsız olduğum için ilgili yerlere şikayet dilekçesi verdim. Benim gibi mağdur edilen başka öğrenciler de var. Mağduriyetimizin giderilmesini ve geleceğimizle oynayan okul görevlilerinin soruşturulmasını istiyorum” diye konuştu.

Suç unsuru varsa soruşturma başlatacağım

Salihli'de YGS’ye girişte başörtüsünün bir görevli tarafından zorla çıkarttırıldığını iddia eden Hasret Öksüz, savcılığa suç duyurusunda ve kaykamaklığa şikayette bulundu. Bu arada Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi’nden bir öğrencinin de aynı iddiayla şikayette bulunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, şikayet dilekçesinin kendisine ulaştığını belirterek şöyle konuştu:

Yazının cevabını bekliyorum

‘’Öğrencilerin yazdığı şikayet dilekçeleri bana ulaştı. Ben de dilekçeleri ÖSYM Manisa Salihli İlçe Başkanlığı’na sevk ettim. ÖSYM, şikayet dilekçesinde iddia edildiği gibi suç unsuru bulursa görevli hakkında soruşturma başlatacağım. Yazdığım yazının cevabını bekliyorum.’’

Öte yandan Eğitim Bir-Sen Salihli Temsilcisi Durmuş Küçük ÖSYM’nin, sınavdan bir gün önce başörtüsü ile sınava girilebileceğini açıklamasına rağmen bazı görevlilerin bu açıklamayı dinlemediğini ileri sürerek, ‘’Kraldan çok kralcı olanlar bazı öğrencilere bu uygulamayı yaptı. Bu hareketi sergileyenleri şiddetle kınıyoruz’’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89