• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 24 °C

Başkent'te Arınç'a suikast alarmı!

Başkent'te Arınç'a suikast alarmı!
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a suikast düzenlemek istediği ileri sürülen iki kişi gözaltına alındı

Ankara'da dün iki gözaltı yaşandı. Önceki gece iki şüpheli araçta, askerler nezaretinde polis ve savcı tarafından yapılan aramanın ve gözaltına alınanların kimliği belli oldu, biri binbaşı biri albay iki üst düzey subay.

Yeni Şafak ve Star gazetelerinin haberlerine göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin önünde iki şüpheli araçta Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli İstihkam Binbaşı İ. G. ve Topçu Albay E.Y.B. gözaltına alındı.

HERŞEY BİR İHBARLA BAŞLADI

19 Aralık Cumartesi günü Ankara polisine yapılan ihbar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast hazırlığı yapıldığı kanaati ile yapılan gözaltılarla sonuçlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne cumartesi günü 14:5'de çok çarpıcı bir ihbar geldi. İhbarcı "Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın ikameti çevresinde bir süreden beri şüpheli araçlar dolaştığını, bugün de aynı yerlerde iki şüpheli aracın bulunduğu bilgisini verdi.

SAVCI BİLGİN GÖZALTINA ALDI

Bülent Arınç'ın ikamet ettiği Çukurambar bölgesi ihbar sonrasında Ankara polisine ait sivil ekipler tarafından ablukaya alındı. İhbarcının plakasını verdiği iki araç 1424. Cadde üzerinde tespit edildi. Emniyet güçlerinin bilgilendirmesi üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin olaya el koydu. Savcı Bilgin'in, şahıslara ve araçlara yönelik arama yapılması talimatı üzerine Terörle Mücadele ekipleri araçları çevirdi. Araçlarda, Genelkurmay Başkanlığında görevli İstihkam Binbaşı İ.G. ve Topçu Albay E.Y.B. isimli iki asker olduğu ortaya çıktı.

ARINÇ'IN ADRES NOTU BULUNDU

Subaylar gözaltına alınırken, üzerinde "1424. Cadde ...." diye devam eden ve Arınç'ın evine ait adresin bulunduğu bir notu telaşla imha etmeye çalıştıkları, polisin müdahalesi ile notu imha edemeden Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.'nin gözaltına alındığı ve nota savcı tarafından el konulduğu öğrenildi. Şüpheliler Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G. gözaltına alınıp araçlarında arama başlatılırken şahısların komutanı olduğunu ve Genelkurmay Seferberlik Tetkik Bölge Başkanı olduğunu söyleyen Albay Y.A. beraberindeki Merkez Komutanlığı'nda görevli askeri personelle olay yerine geldi. Polis tarafından gözaltına alınan subayların gözaltı işleminden sonra Merkez Komutanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

EVLERİNE BASKIN YAPILDI

Cumhuriyet Savcısı Bilgin tarafından yapılan ilk incelemede "subayların gözaltına alındığı yerin, Çukurambar 1424. caddede ikamet eden Bülent Arınç'ın ikametine çok yakın olduğu, araçlardan birinin TSK'ya kayıtlı resmi araç olduğu" tespit edildi. Şüpheli subayların ikametlerinde yapılan baskınlarda da bilgisayar ve dokümanlara el konulduğu belirtildi.

BİRİLERİ ZARAR GÖRÜRSE MUTLU MU OLACAKSINIZ

Partisinin Manisa'daki İl Danışma Meclis toplantısında konuya üstü kapalı olarak konuya değinen Arınç şunları söyledi: "Siz bu zihniyetle devam ederseniz, bizi vatan haini gözüyle görmeye devam ederseniz Türkiye'de birilerine hedef göstermiş olursunuz. Hedef gösterdiğiniz insanlar bir şekilde zarar görecek olursa memnun mu olacaksınız? Sayın Baykal ve Bahçeli bundan mutluluk mu duyacaksınız? Aklınızı başınıza alın düşmanlığın yeri değil."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89