• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 20 °C

Başbuğ: Türk ordusunun bir sabrı var

Başbuğ: Türk ordusunun bir sabrı var
"Allah Allah diye taarruz eden ordu camiye bomba koyar mı?" diyen Başbuğ, "Türk ordusunun da bir sabrı var" ifadesini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, darbe planı iddialarıyla ilgili olarak, "Yanlış bilgi felakettir, hakikat aranmalı" dedi. "Allah Allah diye taarruz eden ordu camiye bomba koyar mı?" diyen Başbuğ, "Türk ordusunun da bir sabrı var" ifadesini kullandı.

Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Kazım Karabekir için düzenlenen özel anma töreninde konuştu.

Başbuğ, son dönemde Taraf gazetesinin haberleriyle gündeme gelen Balyoz Eylem Planı'yla ilgili olarak, "Yanlış bilgi felakettir. Önce her işin hakikati aranmalı. Bugün gerçeğe çok ihtiyacımız var" dedi.

10844

"Camilere bombalı saldırı düzenlenecekti" iddialarına sert tepki gösteren Başbuğ, "Allah Allah diye taarruz eden ordu camiye bomba koyar mı?. Vicdansızlara sesleniyorum; Türk ordusunun da bir sabrı var. Nasıl böyle itham edilir" diye konuştu.

"Söz konusu seminer 7 yıl önceydi" diyen Başbuğ, "Biraz insaflı, sabırlı olmak lazım. Belgeleri inceliyoruz, ancak incelenmesi kabulü anlamına gelmez" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

Başbuğ, bilgi sızdıran bir subayın 3 yıl ceza aldığını, 9 personelin ise tutuklu olduğunu bildirdi.

Taraf'ın iddiaları

Taraf gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, AK Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı. Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık Balyoz planı hayata geçirilecekti.

Gazetenin haberine göre dönemin I. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı.

Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89