• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Başbakan'dan sigara bıraktırmaya devam Video

Başbakan'dan sigara bıraktırmaya devam Video
İftar için geldiği gece kondularda sigara içen varsa hemen ablukaya alan Başbakan Erdoğan dün akşam da iş başındaydı. Hem de polis tehtidiyle aldı paketi...

Erdoğan, sigara bırakma sözü aldığı vatandaştan sigara fiyatının öğrenince "Yapma yav" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftar saatinde ziyaret ettiği gecekondularda sigara bırakma sözü almaya devam etti. Başbakan Erdoğan, sigara bırakma sözü aldığı Ramazan Acar isimli vatandaştan sigara fiyatının 3.5 TL olduğunu öğrenince, "Yapma yav" diye tepki gösterdi.

Önceki gün Çankaya İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde 4 ayrı gecekonduyu ziyaret eden Başbakan Erdoğan, dün akşam da Mamak'ın İmrahor Mahallesi'ndeki gecekonduları ziyaret etti.

İlk ziyaretinden sonra diğer gecekondulara da yürüyerek geçen Erdoğan, birbirine yakın sokaklara yaptığı ziyaretlerde Mehmet Kaçmaz, Kezban Soysal, Serkan Demirtuğ ve Ramazan Acar'ın evlerine misafir oldu. Erdoğan, ziyaret ettiği evde, bir üniversite öğrencisiyle sohbet etti. Öğrencinin derslerinin bazılarından kaldığını söylemesi üzerine Erdoğan, "Takıntı ne demek. Takıntı mı olur?" şeklinde öğrenciyi uyardı.

Başbakan Erdoğan, Ramazan Acar isimli bir vatandaşın evini ziyareti sırasında ise, ev sahibinin oğlu Salih Acar'ın çaldığı sazı dinledi.

Evde Ramazan Acar ile sigarayı bırakma pazarlığı yapan Erdoğan, "Bugün bize bir söz vereceksin. Sigarayı bu akşam bıraktım diyeceksin. Ben sigara paketinin üzerine adını, soyadını, tarihi yazacağım ve imzanın alacağım. Telefon numarasını da oraya yazacağım." dedi.

Ramazan Acar'a günde kaç paket sigara içtiğini soran Erdoğan, '2 paket' cevabını aldı. Sigarının fiyatını soran Erdoğan, 3.5 TL cevabını alması üzerine, "Yapma yav! Ayda 210 TL" diye tepki gösterdi.

Daha sonra sigara paketini görevlilere veren Erdoğan, Ramazan Acar'a artık sigarayı bıraktığını söyledi. Ramazan Acar'ın "İnşallah" şeklinde karşılık vermesi üzerine Erdoğan, 'inşallah'ın yemin olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, Ramazan Acar'ın sigarayı içmesi durumunda eşine kendisini aramasını isteyerek, "Gerekirse emniyet gücüyle içeri alırız." dedi. Erdoğan, Ramazan Acar'a sigarayı bırakması durumunda kesesinin kâr edeceğini ve eşinin de dua edeceğini ifade etti. "Bundan başka hatamız yok." diyen Ramazan Acar'a Erdoğan, "Bundan büyük hata mı olur?" karşılığını verdi.

Başka bir evi ziyaretinde ise Başbakan Erdoğan, sigara içen Duran Demir isimli vatandaştan sigarayı bırakma sözü aldı. Erdoğan, Duran Demir'den sigaraya verdiği parayı ihtiyaç sahibi kız kardeşine vermesini tavsiye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89