• BIST 9998.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 17 °C

Başbakan'dan Önemli Mesajlar

Başbakan'dan Önemli Mesajlar
Başbakan Erdoğan, İtalya'daki son gününde gündemin ana konularına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Roma'da Türk ve yabancı gazetecilerle biraraya geldi.

İç politika ağırlıklı sorularla karşılaşan Erdoğan, demokratik açılım sürecini "bölücülük" olarak niteleyen muhalefete "Onların birlik gibi kardeşlik gibi bir dertleri yok" diyerek yüklendi.

"Asıl Bölücü Kendileridir"

Başbakan Erdoğan, "Lütfen her sabah kalktıklarında aynaya iyi baksınlar. Türkiye coğrafyasına da iyi baksınlar. Türkiye coğrafyasında Sivasın ötesine geçemeyenler, Türkiyenin 81 vilayetinin 81'ini dolaşamayanlar bize bölücü diyemezler. Asıl bölücü kendileridir, Sivas'ın ötesine gidemeyenler bize bölücü diyemez asıl bölücü ta kendileridir" diye konuştu.

Halkın bölünmesine, parçalanmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: "Üniter yapımızın üzerinde herhangi bir tasarrufa bugüne kadar müsaade etmediğimiz gibi bundan sonra da müsaade etmeyiz."

Başbakan'ın "Dersim" Yorumu

Başbakan Erdoğan'a CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim ile ilgili sözlerine ilişkin yorumu da soruldu.

Erdoğan, "Halk nezdinde yerini bulmuştur... Hükümet olarak bizim sorunumuz değildir, bu CHP'nin kendi iç meselesidir, sivil toplum örgütleri zaten gerekli olan reaksiyonu göstermiştir" dedi.

DTP'nin 'Dersim' Teklifini de Değerlendirdi

Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi'nin Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştilmesi için verdiği teklifi de şu sözlerle değerlendirdi:

"Ülkemizde bizler kanayan yaralar meydana getirmenin gayreti içinde olmayacağız, tam aksine kanayan yaraları tedavi etmenin gayreti içinde olacağız."

Dinleme İddiaları

Ve Başbakan dinleme iddialarına ilişkin olarak şöyle konuştu: "Adalet Bakanlığımız en ince teferruatına varıncaya kadar, sayılarla bugüne kadar hangi dönemlerde neler yapılmış, nasıl yapılmış teknik detaylarına varıncaya kadar anlattı. Olayın aslı budur. Bunun arkasında kimse herhangi bir siyasi gerekçe aramasın..."

"Aşı Olmayacağım"

Erdoğan, "Benim değişen herhangi bir kanaatim yok, kanaatimi açıklarken bunu o an kürsüde aklıma geldi de açıkladım değil. Ben de kendime göre araştırmalarımı yaptım, risk alanı içinde olan bir insan değilim, bunun için de 'ben domuz gribi aşısı olmayacağım' dedim. Ailem de de domuz gribi aşısı olan yok, kendimize göre tedbirlerimizi alıyoruz." dedi.

Dış politikaya ilişkin soruları da cevaplayan Başbakan, Suriye-İsrail arasındaki dolaylı görüşmelere yeniden arabulucuk yapabileceklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89