• BIST 9645.02
  • Altın 2410.746
  • Dolar 32.6001
  • Euro 34.7717
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 6 °C

Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan'dan önemli açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da referandum kampanyası çerçevesinde konuştu. İşte ayrıntılar...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin ana muhalefet mahkemesi olduğunu belirterek, "CHP işine gelmediği zaman doğru Anayasa mahkemesine gidiyor." dedi. 

Erdoğan, partisinin Hatay'da düzenlediği mitingin ardından geldiği Adana'da halka hitap etti.

Konuşmasında muhalefete yüklenen Başbakan, "Biz bir haksızlığın karşısında direniyoruz. Burada şu parti bu parti meselesi yok. Bu anayasa darbe anayasası mı milletin anayasası mı? Milletin anayasası. Bu değişiklik bir millet projesidir. Bu güne kadar bir araya gelemeyenler. CHP, MHP, BDP, YARSAV bir kısım medya ve bakıyorsunuz  araya geliyor. Ama biz bunların karşısında dimdik duruyoruz. Biz bu ülkede darbe anayasası ile bu güne kadar gelen süreci durduracak millet projesine evet diyoruz. Sevdamız millet, kararımız evet olacak. Oyumuz evet olacak." diye konuştu.

Adana'da CHP'ye, MHP'ye ve diğer partilere oy vermiş kardeşlerine de seslendiğini belirten Başkana, "CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin yönetimleri tabanlarının sesine kulak vermiyor. Kendilerine oy vermiş kitlelerin derdine kulak vermiyor. Onlar milli iradenin söz sahibi olmasına değil, vesayetçi anlayın devam etmesini istiyorlar. Onun için tüm Adanalılardan ve milletimden rica ediyorum. Vicdanın sesine kulak verin. Halk oylamasında hükümet icraatlarını oylamayacaksınız, muhalefetin performansını, belediye başkanını performansını oylamayacaksınız. 12 Eylül'de kendi geleceğinizi oylayacaksınız. Özellikle MHP'li kardeşlerimin iki kere düşünmelerini rica ediyorum. Verilecek hayır oyunun kimin ekmeğine yağ süreceğini iyi değerlendirmelerini istiyorum." çağrısında bulundu.

Referandum programı kapsamında gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Çukurova sıcağında bize gönüllerinizi açtığınız için bir kere daha teşekkür ediyorum. Gittiğimiz her yerde büyük coşku var. Bayram havası var. Evet coşkusu var. Demokrasiye nikah kıydık diye bir pankart görüyorum. Hatay'da da nikah masasında bile bu kadar iştahlı evet dememiştik, diye bir pankart vardı. Şimdi 12 Eylül'de bambaşka bir heyecanla evet demeye hazır mıyız. Mesele bu. Türkiye 12 Eylül 2010'da tek yürek olarak aydınlık geleceğe evet diyor. Demokrasiye evet diyor. Hukukun üstünlüğüne evet diyor. Özgürlüklere evet diyor. Mesele bu. Adana bütün bunlara evet dediğinde mesele çözülecek. Türkiye'nin özlemi bu. Mesele bu."

Konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile kesilen Başbakan Erdoğan anayasanın demokrasi ve özgürlüklerle, ekonomi ile üretimle doğrudan ilgili olduğunu vurguladı. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa hakları yasaklıyorsa orada kalkınma olmaz. Vatandaşını tehdit gibi gören bir anlayışla Türkiye ilerleyemez, kalkınamaz. Türkiye'de 110 bin doktor var. Bunların 4 bin-4 bin 500'ünün muayenehanesi var. Benim Adanalı kardeşim hastaneye gidiyor. Kendisine deniliyor ki muayenehaneme gel. Bıçak parası ver. Ameliyat parası ver. Ya sen bu ameliyatı nerede yapacaksın. Nasıl yapacaksın, devletin hastanesinde yapacaksın. Utanmıyor musun, utanmıyor musun. Müstesna olan doktor kardeşlerime saygım var ama bu uygulama yanlıştı. Muayenehanelerde para basıyorlardı. 'Ya hastane ya muayenehane' dedik. CHP milletin faydasına olan bu maddeyi bile Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Bunlara göre Anayasa Mahkemesi Ana muhalefet Mahkemesi oldu. CHP'liler işlerine gelmedi mi Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar. Türkiye böyle bir anlayışla kalkınamaz. Bunlar var oldukça bu ülkede yatırım, üretim, istihdam artabilir mi?. Anayasa değişikliği ile bu arka bahçe anlayışına son vereceğiz. 12 Eylül'de üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz. Bunların derdi başka. Kast sistemi çökecek. Ondan korkuyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'da ''Anayasa değişikliği kayısıya çare olacak mı?'', Ordu'da 'Anayasa değişikliği fındığa çare olacak mı?'' diye sorduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Yarın öbür gün buraya, Adana'ya gelirse, eminim size de şunu soracaktır. Anayasa değişikliği Adana kebabına çare olacak mı?" ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89