• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Başbakan'dan Gülen'e: Bir hain varsa sensin sen!

Başbakan'dan Gülen'e: Bir hain varsa sensin sen!
Erdoğan, Twitter'a erişimin engellenmesiyle ilgili olarak, "Dünya karşıma dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı durmak zorundayım" diye konuştu.

Kocaeli mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'ın engellenmesini savundu.

"Ne dedik, ‘Bu tweet'i biz kapatacağız’ dedik. Malum medya bize saldırıyor. Kim olursa olsun, dinlemiyorum. Dünya karşıma dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı durmak zorundayım. Bu Twitter, Youtube, Facebook aileleri kökünden sarstılar. Bunlarda montaj var, her yol var. Aklı selim sahiplerinin hala bunları nasıl savunduğunu anlamıyorum. Her türlü yalan var. Yapılmamış şeyleri yapılmış gibi davrananlara karşı biz tavır almayacak mıyız?"

"Kim ne derse desin"

Başbakan Erdoğan, Twitter'ın engellenmesi üzerine dünyadan gelen tepkileri de eleştirerek, Batılı ülkelere seslendi.

"Ülkemizi karıştıracaklar, afedersin Gezi olaylarında, 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta bu tweet’ler ile neler yaptıklarını biliyorsunuz. Duralım mı, seyir mi edelim? Birileri çıkıp şunu söylüyor: Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil. Ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Hükümetime verilmiş irade var, gereğini yaparız. İletişim başkanlığı var, telekomünikasyon (TİB), işgal altında. Mahkeme kararının sonucuyla yapılan uyarıya rağmen mahkeme bu hesabı kapatmıyor. Kusura bakmasınlar. Batı’da şöyle derler böyle derler... Kim ne derse desin. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, birileri kesmeyecek. Batı, Suriye’de 160 bin kişi öldü, sesin çıkıyor mu? Ukrayna’da, Kırım’da, Mısır’da olanlara sesiniz çıkıyor mu? Bunlara sahip çıkanlara sesleniyorum, sizin sesiniz çıkıyor mu? Hani demokrattınız? Aynı numarayı bize çekmek istiyorlar. Biz bu numaraya gelemeyiz, kusura bakmasınlar."

"Montajlarla üstümüze geldiler"

Erdoğan, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'e tepkisini Kocaeli'ndeki seçim mitinginde de sürdürdü. Hem telefon dinlemelerinden hem de Taksim Gezi Parkı eylemlerinden dolayı Gülen Cemaati’ni suçladı.

"Ben senin Altunizade’de oturduğun evi de şu anda oturduğun çiftliği de oradaki villaları da biliyorum. Kimi kandırıyorsun? Ufak atın da civcivler yesin. İşleri güçleri, yavuz hırsız ev sahibini bastırır ya, montajlarla üstümüze geldiler. Taksim’i adeta harabeye çevirdiler, neresi çevreci? Her türlü çirkefe, edepsizliğe, ahlâksızlığa başvurdular. Ama şimdi bakıyorlar, millet AK Parti’den uzaklaşmıyor, tam tersine akın akın AK Parti’ye koşuyor. Millet iradesine, sandığa, demokrasiye, ülkesine, milletine sahip çıkıyor."

"Ne istediniz de alamadınız?"

Erdoğan, Gülen Cemaati mensuplarına da şu sözlerle seslendi:

"Ben bu paralel yapıya gönül veren ihlaslı, inançlı kardeşlerime sesleniyorum. Bizden ne istediniz de alamadınız? İnanç değerleri noktasında ne istediniz de alamadınız? 17 üniversiteniz var. Bütün bu üniversiteleriniz için A’dan Z’ye destek veren bu iktidar olmadı mı? Dünyanın değişik yerlerinde açtığınız okullara beni, arkadaşlarımı ısrarla davet ettiğiniz zaman oradaki hükümetlere, devlet başkanlarına sizi refere eden biz olmadık mı? Sen bu iktidara nasıl olur da bu şekilde ayaklanırsın?

"Dönen alçak olsun, korkak olsun"

Başbakan Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili internete düşen ses kayıtlarına yenilerinin ekleneceği bir süredir sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan bir iddia. Erdoğan bu iddialara karşı da meydan okudu.

"Efendim 15’inden sonra şu, 20’sinden sonra şu, 25’inden sonra şu yayınlanacak diyorlar, hâlâ yayınlamadılar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphemiz yok. Çiğ, haram yemedik karnımız ağrımaz. Asla boyun eğmeyiz. Ellerinde ne varsa, eteklerindeki taşları döksünler. Pensilvanya’daki zat, o uzun diyor, bize hainlik yaptı. Bir hain varsa sensin sen. En büyük hainliği sen yapıyorsun. Bu yol kutlu yol, dönen alçak olsun, korkak olsun. Korkmayacağız. Bu ahlâksızlığı da asla yanlarına bakmayacağız Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutmak neymiş bunlara mutlaka bunu göstereceğiz."

"Böyle bir yargı olur mu?"

AK Parti'nin Türk bayraklı reklamına Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yasak getirmişti. Reklamda dini ve milli unsurların kullanılmasının 298 sayılı seçim kanununa aykırı olduğuna karar vermişti. Erdoğan bu yasağı şu sözlerle eleştirdi:

"Ya bütün partiler yapsın ya. Bu bizim bayrağımız ya. Hadi gel bu meydanlarda bu bayrağı yasakla. Ya böyle bir yargı olur mu? Nasıl bir yargı anlamıyorum ben. Orada o bayrak dalgalanırken hücum eden bir millet var."

"Haşhaşilerin hile yapmasına izin vermeyin"

Erdoğan, 30 Mart'taki yerel seçimlerde Gülen Cemaati'nin 'hile yapabileceğini' de ifade etti. "Sandık namusumuz. Bu haşhaşilerin hile yapmasına asla izin vermeyin. Bir hileyle karşılaşırsanız çekinmeden güvenlik görevlilerine haber verin." dedi. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89