• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Başbakan Urfa'da Bahçeli'ye çattı

Başbakan Urfa'da Bahçeli'ye çattı
Konuşmasında referanduma hayır diyen parti yöneticilerine sert sözlerle yüklenen Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli'ye yüklendi.

Konuşmasında referanduma hayır diyen parti yöneticilerine sert sözlerle yüklenen Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Erdoğan, 'Bunlar demokrat olamaz. Öbür taraftan MHP'ye bakıyorsunuz ülkücüler için uşak diyorlar. Nasıl hayır desinler ki Mamak cezaevinde o çileleri Bahçeli çekmedi ki.' diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Şimdi dört tarafı düşmanlarla değil dört tarafı dostlarla sarılı bir ülke var. Suriye'de Suudi Arabistan'da Avustralya'da Şili'de Türkiye konuşuluyor. Beyrut'un, Lübna'ın sokaklarında Şükran Türkiye afişleri asılıyor. Yani Teşekkürler Türkiye... Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok gündem belirleyen bir Türkiye var...

MİLLETİN İNANÇLARINI AYAKLAR ALTINA ALMADIK

Bu iktidar yolsuzlukları ortadan kaldıran iktidar. Aldanan olmadık aldatan da olmadık. Milletin arzusunu görmezden gelenlerden olmadık. Milletin inançlarını ayaklar altında ezenlerden asla olmadık.

Mardinli olduk, Şanlıurfalı olduk. Urfalı'yız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden...

Şurada artık 5 günümüz kaldı. 5 gün sonra Türkiye tarihi bir karar verecek. 12 Eylül'de Şanlıurfa çok önemli bir karar verecek. 26 maddelik anayasa değişikliğine evet diyecek. Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak olan sizsiniz.

Bir tarafta darbe anayasası var bir tarafta milletin anayasası var. Milletin anayasasına evet mi? Darbecilere hayır diyenler burada. Ama darbecilere evet diyenler kim: CHP, MHP, BDP, TKP, İP, YARSAV, bir takım medya ve çeteler.

Şimdi ana muhalefet diyor ki Ak Parti kendi anayasasını oluşturuyor. Ayıptır ayıp. Bunu okuma yazması olmayanlar bile güler. Dünyanın her yerinde anayasa mahkemesine cumhurbaşkanları krallar atama yapar.

BU PROJE TAYYİP ERDOĞAN PROJESİ DEĞİL

Şimdi ev ev gezecek miyiz? Çok çalışacağız. 12 Eylül akşamında Türkiye olarak sevineceğiz. Bu proje Tayyip Erdoğan'ın açıklaması değil.

Eğer evet derseniz partiler değil çocuklar kazanacak, ben kazanmayacağım. Çünkü o gün mührü bir partinin üzerine vurmayacaksınız.

HAYIR DERSENİZ VESAYETÇİ ANLAYIŞ KAZANIR

Halk oylaması başka bir şey genel seçim başka bir şey. Ama bugün böyle bir şey yok. Hayır derseniz vesayetçi anlayış kazanacak. Hayır derseniz çeteler kazanacak. Hayır derseniz faili meçhul cinayetler işleyenler kazanacak.

CHP'li belediye benim başörtülü kardeşimi rahibe gibi giyinmeye evet diyor. Bir taraftan başörtüsünü ben çözerim diyeceksin bir taraftan da o afişleri asacaksınız.

Tutmuş başörtüsünün tasarımı yaptırıyor. O zaman git tasarımcı ol. Şanlıurfa karar senin.

Biz tek parti zihniyetinden çok çektik. Bu millet iradesine ipotek konulmasından çok çekti. CHP'nin tek parti zihniyeti bu milleti inim inim inlettiler.

CHP gel gitlerin partisidir. CHP en tutarsız dönemini yaşıyorlar. 12 martta bunlar nöbetçi hükümet oldular. 12 Eylül'le hesaplaşamadılar. 27 Nisan bildirisinin altına imza atarız dediler. Şimdi çıkmış darbe olursa tankların önüne ilk ben çıkarım diyor. Bu anayasanın önünde tank olanlar hiç bir tankın önünde duramazlar. Siz bu milletin inançlarına mayın döşediniz. Taa İnönü zamanında gazetelerin nasıl toplatıldığını da iyi biliriz.

Biz siyasetin önündeki mayınları temizlemekte kararlıyız. Sandığa gitmemek demorkasiden kaçmaktır. Sandığa gitmemek hayır demektir. Hakkari'de bir imam katlediliyor sesleri çıkmıyor. Batman'da 4 kişi mayınla öldürülüyor sesleri çıkmıyor, sus pus oluyorlar.

BAHÇELİ MAMAK'TA İŞKENCE GÖRMEDİ Kİ..

Vicdanlarının sesine kulak verenler baskı altına alınıyor. Bunlar demokrat olamaz. Öbür taraftan MHP'ye bakıyorsunuz ülkücüler için uşak diyorlar. Nasıl hayır desinler ki Mamak cezaevinde o çileleri Bahçeli çekmedi ki.

Biz geldiğimizde Şanlıurfa'da bölünmüş yol 28 km'ydi. 8 yılda 356 km bölünmüş yol yaptık. biz tam 13 katını Şanlıurfa'ya kazandırdık.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89