• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

'Başbakan Uludere tezimizi itiraf etti'

'Başbakan Uludere tezimizi itiraf etti'
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Asıl ABD'de, Pakistan'da, bomba yüklü predatör almak için eş zamanlı yapılan görüşmeler kan pazarlığıdır" dedi.

emirtaş, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu haftanın, kayıp yakınlarıyla dayanışma haftası olduğunu anımsattı.

Cumartesi Anneleri'nin yıllardır oturma eylemi gerçekleştirdiğini anlatan Demirtaş, "Bugüne kadar Başbakan bir kere görüşüp kendilerine hakaret etmiştir. Kayıp yakınlarıyla ilgili atılan tek adım budur" diye konuştu.

Demirtaş, TBMM'de taleplerine rağmen hakikatlerin araştırılmasıyla ilgili komisyonun kurulmadığını söyledi.

Uludere olayı

Uludere olayıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın ilk defa konuştuğunu ifade eden Demirtaş, "146 gün sonra bizim ortaya attığımız tezlerin tamamı Başbakan tarafından itiraf edilmiştir" diye konuştu.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Başbakan 'özürümüzü diledik, tazminatımızı ödedik, olayı büyütmeye, istismara gerek yok' diyor. Demek ki 'AKP bu işin üstünü örtmeye çalışıyor' tezimiz doğruymuş.

PKK'lı olduğu kesin olmayan, kim olduğunu anlamadığınız kişilerle ilgili 'vur emri' vermişsiniz. Başbakan 'Uludere'de bize kurulmuş bir tuzak yoktur' diyor. Kraldan daha çok kralcı geçinenler, 'AKP'ye tuzak kuruldu' diyerek aklamaya çalışanlar; Genel Başkanınız sizi boşa çıkardı. Başbakan 'ortada bir tuzak yok, istihbarat bizim, uçak bizim, biz vurduk' diyor. 'ABD'nin istihbaratı değil, bizim istihbaratımız' diyor. Çok başarılı bir operasyon yapılmış da aralarında paylaşamıyorlarmış gibi 'tümüyle bizim' diyorlar. ABD'ye pay çıkarılmasına bile tahammülleri yok.

'Bu işin üstüne gideceğiz' diyorlardı. Başbakan dün 'biz güvenlik görevlilerine yetkiyi verdik onlar da samimi şekilde görevini yaptılar' diyor. Ortada samimiyetle yapılmış bir görevden suç ve suçlu çıkar mı? Başbakan 'hatadır' diyor. Başbakan neye dayanarak 'hata var' diyor. Demek ki dosyayı görmüş ona göre konuşuyor. Mahkemenin vermesi gereken kararı, Başbakan verip dosyayı kapatıyor. Başbakan'ın 'hata' dediği konuda, 'hayır bu hata değil, kasıt var' diyebilecek özel yetkili, yürekli bir mahkeme var mı bu ülkede?

Geçmişte olduğu gibi aynı ucuz yöntemlerle bir katliam daha kapatılmaya çalışıyor. AKP'ye oy verenlere sesleniyorum; bunun için mi oy verdiniz? AKP'deki Kürtlere soruyorum; dün Genel Başkanınızın yaptığı açıklamalardan sonra o partide daha ne kadar duracaksınız. Gözlerimiz üzerinizde. Biz, 'BDP'ye gelin' demiyoruz ama onurun, haysiyetin, paradan daha değerli olduğuna dair bir tavrı ortaya koyun. Genel Başkanınız bize kan pazarlığından bahsediyor. Asıl ABD'de, Pakistan'da, bomba yüklü predatör almak için eş zamanlı yapılan görüşmeler kan pazarlığıdır.

Uludere defteri kapanmayacak. Uludere'deki kışlanın adı Recep Tayyip Erdoğan Kışlası olarak değişse bile bunun hesabını vereceksiniz. Bu katliam sayfasını kapattırmayız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89