• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Başbakan, muhalefetle köprüleri attı

Başbakan, muhalefetle köprüleri attı
Amerika ziyareti sonrasında Ankara'ya dönen Başbakan Erdoğan, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Amerika ziyareti sonrasında Ankara'ya dönen Başbakan Erdoğan, gündemdeki konuları değerlendirdi. 7 askerin şehit edilmesi ile ilgili konuşan Erdoğan, hıyanetle suçlayan muhalefetle köprüleri attı. Erdoğan, DTP'yi de eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Meksika'ya yaptığı resmi ziyaretleri tamamlayarak özel ''ANA'' uçağı ile saat 13.30'da yurda döndü.

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Ankara Valisi Kemal Önal ile öteki ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve milletvekilleri de yurda döndü.

Erdoğan, ayağının tozuyla Esenboğa Havalimanı'nda şu açıklamaları yaptı:

"Şehitlerimiz üzerinden siyasi istismar konusu yapmak suretiyle kalkıp hükümeti ihanetle, hıyanetle adeta hakarete maruz bırakan bir anlayıştan ben hiçbir şey beklemiyorum ve onlarla bir araya gelmeyi de arzu etmiyorum''



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderleri bir araya getirebileceği yönündeki sözleri konusunda, ''Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki yine oradan da yine olumlu bir netice çıksın, temennim budur'' dedi.

Erdoğan, Meksika'ya yaptığı resmi ziyaretten Ankara'ya dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin cumhurbaşkanı Gül'ün ''liderleri bir araya getirebilirim'' yönündeki açıklamasını hatırlatarak, ''Bu çağrıyı nasıl buluyorsunuz, bu çağrı sonrasında liderler bir araya gelirse gerilimi düşürücü bir görüş ortaya çıkabilir mi'' diye sorması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki, yine oradan da yine olumlu bir netice çıksın. Temennim budur... Ama 'beklentiniz nedir' derseniz. Bundan öncekilerden farklı olmayacaktır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki saldırıyla ilgili olarak, ''Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, bu saldırının planlayıcılarını, hazırlayıcılarını, tetikçilerini, yardım ve yataklık yapanlarını her kim olursa olsun tümünü inanıyorum ki, ortaya çıkaracaklardır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Washington'da tüm milleti derin hüzne boğan saldırıya ilişkin değerlendirme yaptığını anımsattı.

Yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında bu konuyla ilgili açıklama yaptığını da ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Orada da söylediğim gibi güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, bu saldırının planlayıcılarının, hazırlayıcılarının, tetikçilerinin, yardım ve yataklık yapanlarının her kim olursa olsun tümünü inanıyorum ki, ortaya çıkaracaklardır.

BÜYÜKELÇİ KRİZİ

Obama ile görüşmeye bakanın katılması şart değil. Biz Sayın Obama ile bu yönde mutabakata vardık. Bizim bakanımız katılmadı da Obama'nın bakanı katıldı mı? Dışişleri Bakanı illa görüşmeye katılacak diye bir şey yok.

DTP'NİN KAPATILMASI

DTP maalesef alışılmış görevini yapmaktadır. Siyasi partiler kendilerini iyi izah etmeli. Konumunu iyi belirlemeli... Sürekli terör örgütünü sahipleniyormuş imasında bulunuluyor. İmralı adres gösteriliyor. Bunu bizim ve halk nezdinde kabul edilmesi mümkün değildir.

Parti kapatmaları ile ilgili görüşümüz bellidir bunu daha önce açıkladık.

DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARI

Danıştay kendi kararını vermiştir. Bu kararın ardında YÖK'te bu konuda belirlediği adımı atacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89