• BIST 9980.61
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 16 °C

Başbakan Medya Temsilcileriyle Buluştu

Başbakan Medya Temsilcileriyle Buluştu
Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medya temsilcileriyle kahvaltıda biraraya geldi.

Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Hayır oylarının da evet oyları kadar muteber oluduğunu söyleyen Erdoğan, "Evet oyları ile hayır oyları da kazandı. Türkiye kazandı, hukuk kazandı, demokrasi kazandı" dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bize oy verenleri anladığımız kadar oy vermeyenleri de anlamanın, onların hissiyatını, kaygılarının anlamlandırmaya, empati kurmaya çalışıyoruz. Demokrasi sadece iktidardan müteşekkil değildir. Güçlü bir muhalefet şarttır. Muhafeletsiz demokrasi mümkün değil. Halk oylaması öncesinde popülüzmi, iftirayı, karalamayı, kutuplaştırmayı, kutsal değerlerin istismarını kullanan muhalafetin bu alışkanlığını devam ettirmesini, açıkçası yeni dönem adına talihsizlik olarak görüyoruz."

"Kutuplaştırmadan Medet Umanlar Her Zaman Kaybetti"

Toplumdaki endişeleri, kaygıları gidermenin muhalefetin de görevi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kutuplaştırmadan medet umanlar her zaman kaybettiler. Bundan sonra kaybetmeye mahkum olacaklardır... Biz kapıları kapatan olmayacağız. Kapımız da gönlümüz de herkese açık olacak. Temenni ederim diğer partiler de niyetimizi olumlu karşılar ve siyasetin seviyesini yukarılara çekeriz." diye konuştu.

Yeni Anayasa Çağrısı

Yeni Anayasa için toplumun bütün kesimlerine hazırlık yapmaları çağrısında bulunan Erdoğan, "2011 seçimlerinden hemen sonra bu işi parlamentoya Meclis Başkanlığımıza getirelim."dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"12 Eylül halk oylaması Anayasada yapılan 26 maddelik değişiklik Türkiye için bir millat olmuştur. Türkiye için yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Demokrasi standartları yükselmiş, demokratik olgunluğa ulaşmış bir ülkenin hükümeti olarak her zaman yaptığımız gibi, kucaklayıcı bir tavırla geleceğe yürümek istiyoruz. Daha önce bakınız söyledim. Gelin hazırlıklarımızı yapalım. Bütün siyasi partiler; parlamento içi, parlemento dışı hazırlıklarımızı yapalım. STK’lar olarak hazırlıklarımızı yapalım. Akademisyenler, medya mensuplarımız hep birlikte bu konda ne katabilirsek sürece hazılıklarımızı yapalım. Diyoruz ki 2011 seçimlerinden hemen sonra bu işi parlementoya Meclis Başkanlığımıza getirelim. Onların koordinesinde aynen daha önce söylediğimiz gibi bakın bizim bu kadar sayımız var, bu kadar üye verelim demiyoruz. Grubu olan her siyasi parti ikişer, üçer uzlaşma komisyonuna üye versin. Çalışalım metni çıkarılım, bunu genel kurula sunup bu işi bitirelim.."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89