• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Başbakan kamera şartına karşı

Başbakan kamera şartına karşı
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir araya gelmesindeki kamera şartına ilişkin olarak, "Kamerayla görüşmem" dedi.

Özel kaleminin bugün CHP'yi arayacağını belirten Erdoğan, görüşmenin kamerasız olması durumunda gerçekleşeceğini ifade etti.

BAYKAL İLE GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan Baykal ile görüşmesindeki 'kamera' şartına karşı. Başbakanlık Özel Kalem bugün CHP'yi arayacak; görüşme kamerasız olursa gerçekleşecek.

ABD'DEN DAVET

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 29 Ekim tarihinde çalışma ziyareti için kendisini ABD'ye davet ettiğini, tarihin kesinleşmesinden sonra ABD'ye gideceğini bildirdi.

KUZEY IRAK'TA YENİ YÖNETİM

Başbakan, Kuzey Irak'ın da terörle mücadele yaklaşımından da memnun olduğunu belirtti.

ABD'DEN PKK KARARI

Başbakan Erdoğan, ABD'nin PKK'ya karşı attığı adımın da önemli olduğunu söyledi.

İÇ POLİTİKADA ÜSLUP

İç politika da kullandığı üsluba da değinen Erdoğan, "Ben hakaret etmiyorum, sadece dinliyorum. Benden seviyesiz bir üslup duymadınız. Ben kişilik haklarına hakaret etmem" dedi.

DETAYLAR...

'Kamera' şartı

Demokratik açılım sürecini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinin ardından TBMM'ye getireceklerini kaydeden Erdoğan, "Sayın Baykal ile telefon görüşmesi olacak mı yoksa o olmadan gidecek misiniz" sorusu üzerine "Ben tabii Sayın Baykal'a gideceğim de yani böyle elimde veya elinde kameralarla birilerinin oraya gelmesi diye bir düşüncem yok. Böyle bir şey beklemiyorum. Böyle bir şeye de bizim kalkıp da müsaade etmemiz mümkün değil. Yani ben kendilerine arzu ettiği şekilde özel kalemimle gerekli cevabı bugün verdiririm. Kendileri eğer bu şekilde kabul ederlerse, eyvallah. Kamerasız" dedi.

"Kendilerinin medya üzerinden maalesef yapılan açıklamaları var. Ben bunları yapmak istemiyorum. Ben medya üzerinden Sayın Baykal'a cevap vermem, vermeyeceğim" diyen Başbakan, "Onun için kendim görüşmeyi arzu ettim, ama kendileri böyle bir görüşmeyi arzu etmediklerini bir yazılı açıklamayla bildirmişler. Dolayısıyla özel kalemim özel kalemlerini arar, durumu kendilerine bugün vereceğim talimat istikametinde bildirir, onlar da o şekilde kabul ederlerse biz de görüşmeyi gerçekleştiririz. İşin usulünü kabul ederse görüşeceğim. Sadece kamerasız değil, bir şeyler daha var..." diye konuştu.

Siyasetteki üslup

Başbakan Erdoğan, "siyasetteki olumsuz üsluptan bir rahatsızlık duyuyor musunuz? Bunu çözmek için bir gayretiniz olacak mı" sorusuna da, "biz sadece dinliyoruz, ama siz benden bugüne kadar böyle bir üslup gördünüz mü? Gördüyseniz onu söyleyin" yanıtını verdi.

Soruyu soran gazetecinin 'bazen kızıyorsunuz" demesi üzerine de Erdoğan, "Tabii şimdi kızmak başka bir şey, ama o şekilde seviyesiz bir üslup kullanmak başka bir şey. Benden böyle bir şey duydunuz mu? Böyle bir hakaret duydunuz mu? Onu söyleyin. Varsa böyle bir şey ben hemen sözümü geri alırım. Özür de dilerim böyle bir şey varsa. Ama benden böyle bir üslubu görmeyeceksiniz, duymayacaksınız. Ben cevabı verdiğim zaman sadece ifadelerine, söylediklerine cevap veririm. Ondan da kaçınmaya çalışıyorum mümkün olduğunca, bazen de dayanamadığım zaman veriyorum. Kalkıp da kişilikleri üzerinde asla ifadeler kullanmam. Açtığım davalar da hep kişiliklere yönelik hakaretlerden dolayı" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89