• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Başbakan Hatay'da konuştu

Başbakan Hatay'da konuştu
Referandum için Hatay mitinginde halka hitap eden Başbakan'ın konuşmalarından bazı notlar...

Referandum için Hatay mitinginde halka hitap eden Başbakan'ın konuşmalarından bazı notlar:

"Ben medeniyetler ittifakı zirvelerinde Hatay'ı işaret etmeye devam edeceğim. Ne demişti Gazi Mustafa Kemal, "Hatay benim namusumdur". Biz de diyoruz ki, "Hatay bizim namusumuzdur" Bir kez daha uyarıyorum, her türlü kışkırtmaya dikkatli olun.

12 Eylül'de darbelerin Anayasası'na dur diyecek, milletin Anayasası'na "Evet" diyeceğiz. Eğitim-Sen bir pankart açmış bakın, "Nikah masasında bile bu kadar iştahla 'Evet' dememiştik" yazmışlar. Biz de "Evet" diyeceğiz. 12 Eylül'de demokrasiye "Evet" diyeceğiz. Hatay büyük değişime "Evet" diyor mu? Sevdamız millet, kararımız "Evet". Sevdamız millet, oyumuz "Evet"."

"Anayasa değişikliğine CHP karşı çıkıyor. MHP karşı çıkıyor. BDP karşı çıkıyor. Bu Anayasa değişikliğine bir kısım medya karşı çıkıyor. Karanlıktan medet uman çeteler karşı çıkıyor. Statükoya sırtını dayamış, tuzu kuru seçkinler "Evet"e karşı çıkıyor. Bu ittifaktan Türkiye menfaat sağalayabilir mi? Mesele bu. Bunlar memleketin hiçbir meselesinde biraraya gelmezler. Demokrasiden, özgürlükten kaçarlar. Ama milletin ufkunu açacak bu değişikliğe karşı çıkıyorlar. Şerde ittifak ediyorlar. Hatay'da özellikle CHP'ye oy vermiş kardeşimi CHP yönetiminden ayrı tutuyorum. Ne yazık ki CHP'de, MHP'de, BDP'de kendi kitlelerinin iradesini yansıtmıyor. Bunlar TBMM'de kendi vekillerine oy kabinine girme izni vermediler. Milletvekiline güvenmiyor. Olur ki vicdanının sesini dinler, oy kabininde "Evet" der diye kendi arkadaşlarına güvenmediler. Şimdiyse millete gidiyorlar. oy kabinine git, oyunu kullan ve "Hayır" de diyorlar. Sen vekilleri oy kabinine sokmadın şimdi gidip millete diyorsun ki "Oy sandığına git"

"ANAYASA KİTABIYLA YEMEK KİTABINI KARIŞTIRIYORLAR"

"Malatya'ya gidiyorlar. "Kayısı değişikliği için ne yapacaklar" diyorlar. Böyle bir siyasi lider olur mu? Ordu'ya gidiyor. Ordu'da "Anayasa değişikliği fındığa çare olacak mı?" diyorlar. Hatay'a gelince de "Hatay'ın künefesi ne olacak?" derler. Bunlar Anayasa değişikliği kitabıyla, yemek kitabını karıştırıyorlar. Biliyorsunuz Cemil Meriç Hataylı. O bunları tarif ediyor. "Onlar Türkiye'nin insanından şikayetçi. Yani kendilerinden. Bunların aynaya tahammülü yok". Bunların aynaya tahammülü yok. Aynaya bakarlarsa başörtü konusundaki tutarsızlıklarını görecekler. Dürüst ol, ciddi ol. Bu sululukları milletim yutmuyor. Üniversiteli kızlarımız için 411 oy çıkardık. Bunu Anayasa Mahkemesi'ne CHP götürdü. Şimdi hangi yüzle çıktın da "Başörtüsü sorununu çözeriz" diyorsun?

İzmir Limanı ile ilgili görüşü 30 ay beklettiler. Küresel kriz oldu. Satıştan dolayı milletin hazinesi 1,5 milyar dolar kaybetti. Tam Gün Yasası ile ilgili olarak ışık hızıyla, sadece bir günde, Sağlık Bakanlığı'nın düşüncesiyle ilgili olarak Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Anayasa değişikliğiyle bu dönem sona eriyor. Tuzu kuru bürokratların millete bedel ödetme devri kapanıyor. Yargıdaki ideolojik kamplaşmaya son vereceksiniz. Buna evet mi?" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89