• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 13 °C

Başbakan Erdoğan'ı çıldırtan iddialar

Başbakan Erdoğan'ı çıldırtan iddialar
Bu sınırsız hayal gücü için muhalefeti alkışlıyorum... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

AK Parti iktidarda bulunduğu sürece Türkiye'ye önemli hizmetlerde bulunmuştur. Ak Parti problemlere çözüm için çalıştı. Çözüm için adımlar atmaya çalıştı. Önemli olan karanlığa yumruk atmak değil bir mum yakmaktır. Çözümsüzlüğü bir çözüm olarak benimseyen bir muhalefet anlayışı karşısında mücadele ettik. Muhalefet de çözüm konusunda iktidar kadar arzulu olmalı. Statüko ve hamaset bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz.

Dikkat ediniz, 6.5 yıldır hangi meseleye el attıysak, karşımıza hamaset çıktı. Türkiye'nin meseleleriyle birlikte sadece 'istemezük' diyen bir muhalefetle de mücadele etmek zorunda kaldık.

Muhalefet karşı çıkıyor, köşe yazarları destek veriyor

6 yıldır sadece "istemezük" diyen ve ne istediği belli olmayan bir muhalefet anlayışıyla da mücadele ettik. Aynı şeyi mayınlı araziler konusunda da yaşıyoruz. Muhalefet karşı çıkıyor. Köşe yazarları destek veriyor. Muhalefet ve köşe yazarlarını yasa tasarısını daha okuyup anlayamamış. İhale adrese teslim diyorsunuz neye dayanarak böyle diyorsunuz. Bu ihalenin neresinde İsrail yazıyor. Efendim İsrail'den başka bu işi yapan yokmuş. Şurada OSTİM'e giderseniz görürsünüz. Bunlar Türkiye'de neyin olup olmadığından habersiz.

Muhalefeti alkışlıyorum

"Vatana ihanet edildi. Vatan satılıyor. Vatan elden gidiyor. En verimli topraklar İsrail'e peşkeş çekildi. Sınırımızın güvenliği yabancılara teslim edildi." Bu "sınırsız hayal gücü" için muhalefeti alkışlıyorum. Muhalefet sınırsız hayal gücünü milletin hayrına kullanmıyor.

Nerede İsrail var

Bu iddiaları ortaya atan muhalefete sesleniyorum. Siz bu yasa tasarısını okudunuz mu? Okuduysanız anladınız mı? Bu tasarının neresinde İsrail var? Bunun neresinde 49 yıl var neresinde 44 yıl var?

Temizliğin Milli Savunma Bakanlığı'nca yaptırılması gündemde. Ama bakıyorsunuz doğrudan son seçeneğe geçiliyor. Bir grup vatandaş CHP grubuna getirilmiş. Niçin bu vatandaşlar yaralanmış? Neden böyle oldu? Bölge insanı olan milletvekilleri çok iyi bilir. Eğer bir samimiyet varsa 1994'ten bu yana iktidarlar harekete geçerdi.

Dertleri üzüm değil bağcı

Unutmasınlar ki biz de siyaset yapıyoruz, muhalefette. Bizim öncelikli tercihimiz milletin hayrıdır. Bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bu tasarı ile mayınlanarak kaybedilmiş topraklarımızı geri kazanacağız.

Bizim vatanseverliğimizi test etmek sizin haddinize mi?

Burada art niyet kara siyaset var. Kimi köşe yazarları bu değirmene su taşıyor. Ne demek istiyorsunuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail ile kapalı kapılar ardında pazarlık mı yaptı? Bizi vatana ihanetle suçlayacak kadar ileri gittiler. Benim Davos'ta koyduğum tavır karşısında kimlerin süklüm püklüm olduğunu gördü. İsrail karşısında biz itibar kazandık. Kimlerin nasıl korku içine girdiklerini bu millet gördü. CHP'nin monşer eskilerinin nasıl rahatsız olduğu bu millet gördü. Tarih bu kampanyaya su taşıyanları asla unutmayacaktır. Hıyanet kelimesini nasıl ağzına alıyorsunuz. Bizi ne hakla ihanetle suçlarsınız. Bizim vatan sevgimizi ölçmek size düşmez. Bizim vatanseverliğimizi test etmek sizin haddinize mi? Dün BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı'nı devraldık. Geçmişte buna rüyalarında görseler hayra yorarlardı. Bu millete hizmet suçsa biz vatan hainiyiz.

Hudut namustur diyen Bahçeli'ye cevap

Erdoğan, geçtiğimiz haftaki grup toplantısında sınırdaki mayınların temizlenmesiyle ilgili Erdoğan'a yüklenen "Hudut namustur" diyen Bahçeli'ye cevap verdi. Erdoğan "Hudut ne demektir biz çok iyi biliriz beyler. Ama hudut artık öyle dikenli tellerle korunmuyor. Siz oraları ihya ederseniz hudut kendini koruyacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89