• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 24 °C

Başbakan Erdoğan Yunanistan'da

Başbakan Erdoğan Yunanistan'da
Erdoğan, iki günlük resmi ziyarette bulunmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'da.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Meclis Başkanı Petsalnikos ile görüşmesine bir saat kala Atina'da sis bombası patlatıldı. Bomba nedeniyle Türk ve Yunan polisleri alarma geçirildi. Bu arada Selanik Adliyesi'ne de bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi yaralandı.

Erdoğan, iki günlük resmi ziyarette bulunmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'da.

15033

Başbakan Erdoğan, Atina havaalanında Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş, Atina-Pire Başkonsolosu Beyza Üntuna ve üst düzey yetkililerce karşılandı.

Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, tarafından kabul edildi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas ve Erdoğan, Başkanlık Sarayı'ndaki kabulde, basına görüntü verirken kısa açıklamalarda bulundular.

15003

Papulyas Türkiye ve Yunanistan'ın dost ülkeler olduğunu ve iyi komşuluk ilişkileri olan iki ülke olmaya devam edeceklerin söyledi. Ziyaretin iyi sonuçlar doğuracağını ifade eden Papulyas, her iki ülke halkının da bunu istediğini belirtti.

Başbakan Erdoğan da Türkiye ve Yunanistan'ın komşuluk ilişkilerinin farklı bir nokta da olduğunu belirterek, beraberinde 10 bakan ve çok sayıda iş adamı ile Yunanistan'a geldiğini dile getirdi.

Ziyareti "tarihi" diye niteleyen Erdoğan, 'Bu farklı bir final olacak" diye konuştu.

Sis bombası patladı, polis alarmda

Erdoğan'ın Meclis Başkanı Petsalnikos ile görüşmesine bir saat kala Atina'da sis bombası patlatıldı. Bomba nedeniyle Türk ve Yunan polisleri alarma geçirildi.

Bir bombalı saldırı da Selanik'te

Selanik kentinde adliye binasını hedef alan bombalı saldırıda da, 1 kişi hafif yaralandı. Yunan medyası büyük paniğe yol açan saldırıda, patlayıcının binanın bodrum katına yerleştirildiğinin sanıldığını duyurdu.

Haberlerde bombanın polisin binayı tamamen boşaltmasından önce infilak ettiği bildirildi. Bina üzerinde yoğun bir toz bulutu bulunduğu, polisin olay yerindeki çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Saldırı öncesinde kimliği henüz belirlenemeyen bir şahsın Elefterotipiya gazetesi ile Alter televizyonunu telefonla arayarak, "yarım saat içinde bir patlama meydana geleceği" ihbarında bulunduğu belirtilmişti.

Papandreu ile bir araya geldi

Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile be görüştü. Papandreu, Başbakan Erdoğan'ı görüşmenin yapılacağı Başbakanlık Binası'nın girişinde karşıladı. Daha sonra iki lider gazetecilere görüntü verdi.

Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile yaptıkları görüşmeyi sorması üzerine Erdoğan, güzel bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, iki ülke dışişleri bakanlıklarının 21 anlaşmayla ilgili çalışmayı tamamladıklarını ifade etmesi üzerine, Papandreu bakanları tebrik ederek, "Bu bile bu ziyareti tarihi kılmaya yeter. Eminim daha yeni ve büyük adımlar atarız" dedi. Erdoğan da "Atacağız" karşılığını verdi.

Her iki lider daha sonra görüşmelere geçti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitri Druças da hazır bulundu.

Erdoğan ve Papandreu, görüşmenin ardından çalışma yemeğinde de bir araya gelecek.

Erdoğan'ın temasları

Başbakan Yorgo Papandreu ile görüşmesinin ardından Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos ve ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras ile bir araya gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan, Yüksek Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı ve İş Forumuna katılacak.

Başbakan Erdoğan'a Atina ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve çok sayıda işadamı eşlik ediyor.

Yunan haber ajansına konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın Atina ziyaretini "tarihi fırsat" olarak nitelendirdi.

Bağış, ekonomik sorunlar yaşayan Atina yönetimine de, "Hiçbir kriz sonsuza kadar süremez. Yunanistan bu dönem geçtiğinde tekrar kendine gelecek" diyerek olumlu mesajlar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89