• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 11 °C

'Balyoz'u kaygıyla izliyoruz'

'Balyoz'u kaygıyla izliyoruz'
Kılıçdaroğlu, 'Önemli bir süreç. Herkes olayı büyük bir dikkatle izlemeye çalışıyor. Biz de hem dikkatle hem de kaygıyla izliyoruz' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kuvvet komutanlarının tutuklanmasına ilişkin süreci kaygıyla izlediğini belirterek, "Yargılama süreci objektif olduğu sürece saygımız, yargılama süreci siyasallaştığı sürece bundan kaygımız var. Yargıçların değiştirilmesi gerçekten kamuoyunu tatmin etmiş değil, bizi tatmin etmiş değil" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Balyoz Darbe Planı davasına katılan kuvvet komutanları ve muvazzafların tutuklanmasına ilişkin olarak, "Deliller toplandıysa tutuklanmalarına gerek yok. Gerçekten ciddi bulgular varsa o zaman bu konuda kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmaları gerekiyor. Yargının siyasallaşmasından duyduğumuz endişe şu; bu davanın siyasallaşması. Başbakan davanın savcısı olduğunu başında ifade etmişti. Deniz Feneri olayı var. 2 yıldan fazla süre geçti. Ne oldu bu deniz fenerine hala sorarız. Sonuçlandı mı, sonuçlanmadı mı, ne oldu. Kimse bir şey yapmıyor. Herkes yine elini, kolunu sallayarak geziyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, davanın siyasallaşmasının, yargının siyasallaşmasının Türkiye'de demokrasinin önüne çıkacak en büyük engel olarak kendisini gösterdiğini söyledi. Önemli bir süreç yaşandığına değinen Kılıçdaroğlu, "Herkes olayı büyük bir dikkatle izlemeye çalışıyor. Biz de hem dikkatle, hem kaygıyla izliyoruz. Ortada nelerin olup olmadığını bilmiyoruz. Tutarsız bazı delillerin olduğu belli, kişilerin toplantıya katıldığı iddia edilen tarihte yurt dışında görevde oldukları söylendi, yazıldı, çizildi.

Davada kendinizin beklentilerine uygun olarak karar verecek yargıçları atamaya kalkarsanız, kamuoyuna böyle bir imaj verirseniz, çıkan karar her zaman tartışmalı olur. Yargıçların değiştirilmesi gerçekten kamuoyunu tatmin etmiş değil, bizi tatmin etmiş değil. Hangi gerekçesiyle yargıçları değiştiriyorsunuz, bu konuda kaygılarımız var" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yargı sürecinin işleyeceğini ve gelişmeleri yakından takip edeceklerini de ifade ederek, "Biz bu ülkede demokrasi istiyoruz, özgürlükleri istiyoruz, hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü halka götürüp biz hukukun üstünlüğünü sağlayacağız diye meydanlarda bağıracaksınız, sonra kendi hukukunuzu oluşturacaksınız. Üstünlerin hukuku oluşturuluyor sonuçta. Yargılama süreci objektif olduğu sürece saygımız, yargılama süreci siyasallaştığı sürece bundan kaygımız var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89