• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Baluken: Baykal’ın açıklaması inandırıcı değil

Baluken: Baykal’ın açıklaması inandırıcı değil
HDP Grup Başkenvekili İdris Baluken, yeni dönemdeki Meclisin en yaşlı üyesi Deniz Baykal ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmesini değerlendirdi.

Görüşmenin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyleyen İdris Baluken, “Bana çok inandırıcı gelmedi sayın Baykal’ın açıklamaları. Baykal seçilmiş bir meclis başkanı değil, sadece Meclis’ in ilk oturumunu yönetme durumu söz konusu. Böylesi bir pozisyon için, cumhurbaşkanının görüşmesi gibi bir teamül tanık olduğumuz şey değil” diyerek Baykal ve Erdoğan’ı eleştirdi.

Hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre Baluken’in söyledikleri şöyle:

“Belli ki AKP ve CHP koalisyonunun yolunun döşenmesi açısından bazı kilit taşları yerleştirilmek isteniyor. Burada Cumhurbaşkanı’nın pozisyonu son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düşmesi büyük bir talihsizlik olmuştur. Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı gibi koalisyon çalışmalarıyla ilgili aktif rol alıyor. Açık şekilde Anayasa’yı ihlal etmeye devam ediyor. Kendisinin koalisyon formülleriyle ilgili herhangi bir yetkisi yok.

“Baykal’ın aracı olarak görüşmesi siyasi bir hata”

2,5 saate yakın yapılmış olan toplantının kendisi Anayasa’ya aykırıdır. Baykal, ‘Bütün izlenimlerimi hemen gidip Genel Başkan’a aktaracağım’ demesi de söz konusu. Sayın Baykal daha önce CHP Genel Başkanlığı yapmış bir siyasetçi. Belli ki bir aracı pozisyonunda, gayri resmi boyutta ilk görüşmeyi yapmış bulunuyor. İlk görüşmeyi Cumhurbaşkanı ile yapmış olması çok büyük siyasi hata olarak değerlendiriyorum.

“AKP ile Koalisyon içerisinde yer almayız”

Biz AKP’nin çözüm sürecini rafa kaldıran, partimizi hedefleştiren, son dönemde de Türk siyasi tarihinde görülmemiş saldırılarla karşı karşıya bırakan anlayışıyla bu saatten sonra koalisyon içinde yer alamayız. Diğer formasyonlara da baktığımızda çok mantıklı görünmüyor. MHP’nin dahil olduğu bir hükümette, çözüm süreci karşıtlığını göz önünde bulundurduğumuzda, HDP’nin pozisyonu ana muhalefet işlevi gören, bir pozisyon içinde olacağını tahmin ediyorum. Parti yetkili organlarımız da bu konuda önemli tartışmayı yürütüyorlar.

“Saldırıların sorumlusu AKP hükümeti”

Dikkat ederseniz Yalçın Akdoğan ve çözüm süreci heyetinde bulunan Efkan Ala, ne zaman konuşmaya başlasa, hemen silahlarla ilgili toplumsal hafıza canlandırılıyor. Hemen sonrasında da silahlarla provokasyon düzenlenmeye başlanıyor. Akdoğan’ın açıklamalarından sonra Diyarbakır’da kanlı bir gün yaşandı.

Aslında seçim öncesinde de bunun işaretlerini vermişlerdi. HDP’ye oy vermenin kaosa oy vermek olduğunu, demokrasi için tehlike doğuracağını, B ve C planının açık olduğunu söyleyenler, Ağrı’da Mersin’de Diyarbakır’da pervasız şekilde silahlar ve bombalar patlatmışlardı.

Dün de Diyarbakır’da silahları patlattılar. Bunların tamamının sorumlusu AKP hükümetidir. Şüphelerin yoğunlaştığı kişilerin Yalçın Akdoğan başta olmak üzere, heyetin üyelerinde ve Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğunu ifade etmek istiyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89