• BIST 9686.11
  • Altın 4236.382
  • Dolar 39.1533
  • Euro 45.1282
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Bakan'ın ziyaretini Maliki engellemiş!

Bakan'ın ziyaretini Maliki engellemiş!
Irak meclisi'ndeki Kürdistan Listesi yetkilisi Sadun, "Taner Yıldız'ın Erbil ziyaretini Başbakan Maliki engelledi" dedi.

Irak meclisindeki Kürdistan Listesi'nin Grup Başkanı Yardımcısı Muhsin Sadun, yaptığı açıklamada, "Irak Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Erbil'deki Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak için yapacağı ziyarete onay vermişti. Aynı şekilde Bakanlık, sivil havacılık idaresine, Yıldız'ın uçağının Irak hava sahasına girmesine ve Erbil'e inmesine izin vermesini bildirmişti. Ancak Başbakan Nuri el-Maliki son anda müdahale etti ve Yıldız'ın Erbil ziyaretini engelledi" dedi.

Sadun, konuyla ilgili bilgileri Irak makamlarından doğrulattığını kaydetti. 

Irak Türkmen Demokratik Hareketi Başkanı Kahri Altıparmak da, Bakan Taner Yıldız'ın uçağına uçuş izni verilmemesi konusunda, "Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devletin bölgede saygı duyulan bakanının uçağının Irak topraklarına inişine izin verilmemesi diplomatik kurallara aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Aso Kerim ise, "Irak'ın komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurması gerekiyor. Diplomasi kurallarının iyi bilinmesi lazım. Bu konuda (uçuş izni yasağı) verilen kararı doğru bulmuyorum. Irak'ın komşu ülkelerle arasının bozulması iyi bir durum değil" diye konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89