• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Bakan Günay'dan Kurban Fırçası

Bakan Günay'dan Kurban Fırçası
Ertuğrul Günay, Döğer Beldesi'nde kendisi için bir dananın kurban edileceğini görünce aracından inerek hayvanı kesmeye çalışanları engelledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar'da Frig Vadisi'nde incelemelerde bulunduktan sonra geldiği Döğer Beldesi'nde kendisi için bir dananın kurban edileceğini görünce aracından inerek hayvanı kesmeye çalışanları engelledi. Bakan Günay, “Hangi devirde yaşıyoruz? Ne var da bu hayvanı keseceksiniz? Kurban kesmenin de bir yeri ve zamanı vardır. Yazık değil mi bu hayvana?” dedi.

Butik otel olarak restore edilen tarihi bir konağın açılışı için Afyonkarahisar'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Frig Vadisi'ni de gezerek incelemelerde bulundu. Gezisi sırasında Döğer Beldesi girişinde bir dananın kurban edileceğini gören Bakan Günay sinirlendi. Hayvanın kesilmesini istemeyen ve korumalarla haber gönderen Günay, dananın hemen yerden kaldırılmaması üzerine kendisi de arabadan inerek duruma tepki gösterdi.

Her yerde her zaman hayvan kurban etmenin doğru olmadığını belirten Günay, “Bu nasıl bir uygulama? Hangi devirde yaşıyoruz? Ne var da bu hayvanı keseceksiniz? Kurban kesmenin de bir yeri ve zamanı vardır. Yazık değil mi bu hayvana? Dini ibadetlere biraz saygınız olsun” diye konuştu.

DÜŞÜŞÜMÜ KAÇIRMAYIN

Gezisi sırasında ilk olarak İhsaniye İlçesi Ayazini Beldesi'ne giden Bakan Günay, burada kaya yerleşimleri ve kaya mezarlarını gezdi. 3 bin yıllık at yolundan yürüyen Günay, yürüyüş sırasında haşhaş kapsülü koparıp haşhaşın tadına baktı. Kaya mezarlarına tırmanırken tehlikeli olmasına rağmen korumalarından yardım almayan Bakan Günay, “Bakın iyi çekin. Şimdi düşeceğim kayaların üstünden. Düşüşümü kaçırmayın” diye espri yaptı.

Beldede bölgeye turistler için bir otel yapılması konusunda belde sakinlerinden gelen talep üzerine Günay, “Devlet artık eskisi gibi otel yapmıyor ve işletmiyor. Sizler burada bir şeyler başlatın ki, biz de sizlere yardımcı olalım” dedi.

Frig Vadisi'ndeki Aslantaş ve Yılanlıtaş tarihi eserlerini de inceleyen Günay, doğal nedenlerle ayrılmaya yüz tutmuş Aslantaş için bakıma alınması talimatını verdi. Vadideki köylere giden Bakan Günay, Döğer bölgesinde A.R.O.G filminin çekim yerlerini gezdi.

Tarihi Döğer Kervansarayı'nda incelemede bulunan Bakan Günay, restorasyon çalışmalarında büyük hatalar bulunduğunu belirterek, yetkililere durumun düzeltilmesi için talimat verdi. Kervansaray'ın birçok yerinin betonlarla sıvandığını gören Günay, Afyonkarahisar Müze Müdürü Mevlüt Üyümez'den beton sıvaların kazınmasını istedi. Kervansaray'daki elektrik tesisatının da çok kaba olduğunu kaydeden Günay, restorasyonlar sırasında denetim ve kontrollerin sıklaştırılması gerektiğini söyledi.

Tüm gün en büyük ilgiyi çocuklara gösteren Bakan Günay, onlarla bol bol sohbet edip fotoğraf çektirdi. Afyonkarahisar Şehirlerarası Otogar Terminali ile İkbal Şirketler Grubu’nun yeni yaptığı alışveriş merkezini de gezen Günay, otogarın havaalanı kadar modern olduğunu söyledi.

Günay'ın Frig Vadisi gezisine Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı AKP'li Burhanettin Çoban, AKP Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan ile bazı yetkililer ve bölgedeki ilçe ve belde belediye başkanları katıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89