• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 5 °C

Bakan Eker ve AK Partili vekiller endişeli

Bakan Eker ve AK Partili vekiller endişeli
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, Diyarbakır'daki olaylarla ilgili ortak açıklama yaptı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada, Diyarbakır'daki sokak eylemleri ve taşkınlıkları üzülerek ve endişe ile izlediklerini belirttiler.

Diyarbakır'daki izinsiz gösterilere ilişkin yazılı olarak yapılan açıklamada, başta bölge insanı olmak üzere Türkiye'nin son 30 yıldır yaşadığı travmanın halka nelere mal olduğunun herkesçe bilindiği belirtildi.

Hiç kimsenin ve hiçbir vicdanın geçmişin tekrarını isteyeceğine inanmadıklarına yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

''Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiçbir iktidarın göstermediği irade, cesaret ve kararlılıkla ülkemizin demokratikleşmesi ve halkımızın insan haklarına saygılı, özgürlükçü, çağdaş bir yaşam standardına kavuşması için devrim niteliğindeki adımların hayata geçirilmeye çalışıldığı kamuoyunun malumudur. Halkımızın ümit ve heyecanla desteklediği bu barış, demokratikleşme ve kardeşlik projesinin hayata geçirilmesi sürecine herkesten çok katkı sunması beklenen çevrelerin yapay bahaneler üreterek sokağa dökülmesi, vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik saldırıları, yaşanmakta olan süreci sabote etmekten başka hiçbir amacı olamaz.

Artık şiddetin hiçbir çözüm getirmeyeceği saldırgan eylemlerin, başta failleri olmak üzere hiç kimseye fayda sağlamayacağı ve barış sürecini sekteye uğratacağı ve karşıtlarının elini güçlendireceği herkesçe bilinmelidir. Halkımızın, bunun kime hizmet ettiğini ve kime zarar verdiğinin farkında olduğu bilinmelidir. Bugüne kadar hak ve özgürlüklerden bahsedenler ve demokrasi isteyenlerin şiddeti araç olarak kullanmaya devam etmesi, sürdürülmekte olan kardeşlik ve barış projesini kişi ve grupların çıkarlarına feda etmeleri asla izah edilemez.

Eylem ve istek arasındaki bu çelişki toplumun huzur ve geleceğine yönelik saldırı, ihanetin asla haklı nedeni olamaz. Halkımızın vicdanının en yüce hakem olarak sorumluları yargılayıp mahkum edeceğine inanıyoruz. Terör ve şiddeti isteyenlerle, barış ve kardeşliği isteyenlerin kimler olduğu belli olmuştur. Halkımızın bu ayrışma noktasında tercihini barış ve huzurdan yana yapacağına inancımız tamdır. Tüm halkımızın olaylara bu açıdan bakması ve sağduyu ile değerlendirmesi en büyük temennimizdir. Bu müessif olaylar sırasında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailesi ve tüm hemşehrilerimize baş sağlığı diliyoruz.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89