• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Bakan Atalay: Dörtyol olayı derin

Bakan Atalay: Dörtyol olayı derin
İçişleri Bakanı Atalay, ''Dün onları çağırdım, dinledim. Olaylar, hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil'' dedi

Olayların ardından Hatay'a ve Dörtyol'a özel istihbarat ekipleri gönderdiklerini açıklayan İçişleri Bakanı Atalay, ''Dün onları çağırdım, dinledim. Olaylar, hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil'' dedi

Hükümet, İnegöl ve Dörtyol’da gerçekleşen provokatif olayları çözmekte kararlı. İçişleri Bakanlığı, her iki ilçeye de özel istihbarat ekipleri gönderdi. İçişleri Bakan Beşir Atalay, "Olaylar göründüğü kadar yalın değil, azmettirenler var, bunları yapanlar cezasız kalmayacak" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı, parti genel merkezinde yapıldı. İçişleri Bakanı Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, İnegöl ve Dörtyol'da istenmeyen olayların meydana geldiğini anımsatarak , "Çok yoğun biçimde bunların üzerinde olduklarını" belirtti.

İnegöl'e giderek, incelemelerde bulunduğunu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğini hatırlatan Atalay, "İnegöl burada masum, İnegöl bundan çok üzüldü. Ama, şunu da söyleyeyim, bu fırsatları kollayan ve vatandaşı tahrik eden, getirip polis otolarını yaktıran birileri de var. Dörtyol'da da bu olayları azmettiren, tahrik ettiren birileri var. İstiyorlar ki huzurlu bir halk oylaması sürmesin. Bunu anlamak mümkün değil. Ama kararlı şekilde hepsinin üzerine gidiliyor" diye konuştu.

Vatandaşı birbirine karşı kışkırtmakla değil, tamirle meşgul olduklarını ve kışkırtmalara tahammül göstermeyeceklerini bildiren Atalay, olayları gerçekleştirenlerin cezalandırılacaklarını vurguladı.

Atalay, "Oralara özel istihbarat ekipleri gönderdik. Hatay'a da, Dörtyol'a da, hem il genelinde hem ilçede, daha olayın olduğu gün gönderdik. Bunlar çalışıyorlar. Dün onları Hatay'a çağırdım, dinledim. Olaylar, hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil. Ama, bütün karmaşıklığıyla analiz ediliyor, değerlendiriliyor ve üzerine gidiliyor. Azmettirenler var, bunları yapanlar cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, halk oylaması sırasında güvenlik konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Atalay, halk oylaması kampanyasının huzurlu biçimde yürümesini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bir yandan da halk oylaması kampanyasını sürdürdüklerini ve vatandaşlara halk oylamasını anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Atalay, Başbakan Erdoğan'ın şu ana kadar gerçekleştirdiği 8 mitingin 7'sine katıldığını belirtti. Atalay, ''Vatandaşlarımızın çok geniş bir ilgisi var. Dün, son olarak Hatay ve Adana'daydık. Hatay'da, 45 derecelik, insanı eriten bir sıcak vardı ama 50 bin kişi mitinge katıldı'' dedi.

Güvenlik konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Atalay, ''Çünkü, bu halk oylamasını, bir demokrasi şöleninden çıkararak, lekelemeye çalışan kişiler var, kesimler var, bizzat siyasi parti liderleri var. Tahrik eden, adeta teşvik eden, siyasi söylemler var. Bu da bizi çok üzüyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında olduğu gibi hep daha fazla kardeşlik ve bütünlük çağrısı yapacaklarını belirten Atalay, bir yandan da paketin neler getirdiğini halka anlatacaklarını söyledi

Atalay, Anayasa paketini başından beri ''demokrasi paketi'' olarak değerlendirdiklerinin altını çizerek, vatandaşa paketin her fırsatta anlatılması gerektiğini söyledi. Partide paket üzerinde çalışırken çok iyi değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Atalay, Anayasa içinde, demokrasinin daha iyi yürümesi, birey haklarının güçlendirilmesi, millet iradesinin daha etkili şekilde ortaya çıkması için hangi pürüzler varsa onları ayıkladıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89