• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 7 °C

'Bahçeli'yi de Diyarbakır'a bekleriz'

'Bahçeli'yi de Diyarbakır'a bekleriz'
Kılıçdaroğlu'nun ardından, STK temsilcileri MHP lideri Bahçeliyi'de kente beklediklerini söylediler.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı ziyaretin yankıları sürerken, STK temsilcileri, Kürt sorununun çözümü için "MHP lideri Bahçeli'yi de kente bekleriz" dedi.

ENSARİOĞLU: "BAHÇELİ'NİN DE GELMESİNİ İSTERİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini önemsediklerini kaydeden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, "Diyarbakır ziyareti kendileri için bir fırsattır. Kimlerle görüşeceğine kendisi karar verir. Taksicileri küçümsemiyoruz. Ama STK'lar geniş bir alanı temsil ediyorlar. STK'ların ciddi deneyimleri vardır. Bu deneyimden faydalanmalarını isteriz. CHP toplumla diyalogdan kopuk bir görüntü sergilemiştir. Diyalog kurabildikleri müddetçe oy alırlar. CHP'de henüz Kürt politikasına ilişkin bütüncül bir politika yok. Eski Genel Başkan Baykal Trabzon'da başka konuşuyor, Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da başka konuşuyor. Partinin politikasını kim belirliyor? İktidara aday olan bir partinin her kesimi ile diyalog içerisinde olması gerekir. Kürt sorunu bu ülkenin en önemli sorunu. Bu konuyla ilgili bütüncül bir politika izlenmeli. Biz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de gelmesini isteriz. Kendisini konuk etmekten büyük memnuniyet duyarız. Sorun çözülecekse tüm siyasi partilerin gelmesi gerekir. Sorunun çözümü için diyalog şart" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN TUTUMU ÖNEMLİ"

Kürt sorununun çözümü noktasında ana muhalefet liderinin Diyarbakır ziyaretinin anlamlı olduğunu kaydeden Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, "Ziyaretin kısa olması yeterli değil. Kürt sorununun çözümünde CHP'nin tutumu önemli. Keşke STK'lar ve BDP'li belediyelerle görüşseydi. Biz önemli mesajlar vermesini bekliyorduk. CHP, Kürt sorununu Türkiye sorunu olarak görmeli. Kürt sorununun çözümü konusundaki mesajlar siyasi çıkarlarına yönelik olmamalı, diğer partilerin de benzer davranışlar sergilemesini istiyoruz" dedi.

TUĞLUK: "ONLARLA OLMAK İSTERİZ"

Kılıçdaroğlu ile aynı uçakla Diyarbakır'a gelen kapatılan DTP'nin eski milletvekili Aysel Tuğluk ise, "Uçakta Kemal beyle merhabalaştık ve kendisine başarılar diledim. Kalabalık olduğu için konuşamadık. Diyarbakır'a gelişi bizce önemli. Kürt meselesinin çözümünde muhalefet dışarıda kalmamalı. Dışında kalması sıkıntı yaratır. Böyle bir rolü olan bir partinin bölgeye gelmesi önemli. Ama yeni bir CHP görebilecek miyiz, henüz o noktada mesajlar almadık. Umutları artırıcı bir açıklama yok. Ama erken karar vermemek lazım. Umut ediyorum ki halkı ve barışı güçlendirecek daha ciddi politikalarla gelirler. Halk çözüme dair mesaj veren herkesi kucaklamaya hazır. Keşke daha esaslı mesajlar verseydi. Ama bir çaba var. Umarız bu çaba beklentimizi karşılar" dedi. Türkiye'de güç birliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Tuğluk, "Kürt politikası karşısında CHP'nin inkar politikasından vazgeçmesi gerekiyor. Buna dair mesajlar versin. Politik anlamda bir güç birliğine gidilmeli. Kürt meselesinde kim diyaloga dair çözüm sunuyorsa biz onlarla birlikte olmak isteriz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARET ETTİĞİ TAKSİCİ: "TÜRBAN, KÜRT SORUNU, YENİ ANAYASA TALEBİNİ DİLE GETİRDİM"

Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Başkan Vekili olduğu dönemde Batman'a yaptığı ziyaret sırasında tanıştığı Diyarbakırlı taksici ?Reşo' lakaplı Reşat Yılmaz da, "Kılıçdaroğlu'na türban konusunda Başbakana yardımcı olmasını istedim. Kürt sorunuyla ilgili cesur adımlar atmasını, toplumsal barışın sağlanması için yeni anayasa talebini dile getirdim. Akan kanın durması, Kürt sorununun çözümü konusunda KCK'lı belediye başkanlarının serbest bırakılması gerektiğini belirttim. Kendisi de dile getirdiğim konularla ilgileneceğini belirtti" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89