• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Bahçeli'ye Karadeniz'den rakip

Bahçeli'ye Karadeniz'den rakip
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olan Ahmet Reyiz Yılmaz, ilk mitingini Samsun'da yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olan Ahmet Reyiz Yılmaz, ilk mitingini Samsun'da yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndan halka seslenen Yılmaz, önce Bahçeli'ye ardından da Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Konuşurken heyecanlı olduğu gözlenen Rizeli iş adamı Yılmaz, MHP Lideri Bahçeli'ye de gözdağı verdi.

2 bin civarında partilinin katıldığı mitingde Bahçeli'yi sert dille eleştiren MHP Genel Başkan Adayı Yılmaz, kimsenin krallığı kendi tapusu zannetmemesi gerektiğini söyledi. Aday olduktan sonra kendisine çamur atıldığını söyleyen Yılmaz, "Dediler ki bu Ahmet Reyiz de kim. Birden bire kafamıza düştü. Biz yıllardır siyasetin içindeyiz, böyle bir şey görmedik. Vaktiyle İsrail'de de bir sürü iş yapmış. Olsa olsa İsrail'in gönderdiği bir adamdır. E be Allah'tan korkmaz. İsrail'de Cenabı Hakk'ın övdüğü, peygamberler şehri Kudüs diye bir şehir var. Hiç mi aklına gelmiyor. Bu ülkede zulüm arttı, fitne arttı, fuhuş arttı, adalet bozuldu. Belki bu Ahmet Reyiz İsrail'den değil de Peygamberler şehri Kudüs'ten bir selam getirmiştir." dedi.

Bahçeli'nin MHP liderliği saltanatının sürekli kendisinde kalmayacağını ileri süren Ahmet Reyiz Yılmaz, "Kimse krallığı kendi tapusu zannetmeyecek. Her krallığın üzerinde arş-ı alânın sahibinin krallığı vardır. Sen kimsin be adam? Ahmet Reyiz'i Allah ister sağdan getirir, ister soldan getirir ister yandan getirir. Ama getirir. Yeryüzü bu kadar fitneye fesada boğulduktan sonra istediği yerden getirir. Allah'ın saltanatına ipotek mi koyuyorsun. Bir anlaşma mı yaptın ki sen bu saltanat sende kalacak? Bekleyelim o zaman görelim. Neylerse Mevla eyler, eylerse güzel eyler." diye konuştu.

BAŞBAKAN SABAH KÜRT AÇILIMI AKŞAM DEMOKRATİK AÇILIM DİYOR

Demokratik açılım konusunda hükümet ve Başbakan Erdoğan'a da yüklenen Yılmaz, "Bir Başbakan düşünün. Sabah kalkacak Kürt açılımı diyecek. Türkler tepki gösterince öğleden sonra demokratik açılım diyecek. Niye lafı eğip büküyorsun. Niye raina diyenlerden oluyorsun. Unzurna de diyor sana Allah'u teala. Laflarını Yahudiler gibi eğip büküp anlamını değiştirme diyor sana." şeklinde konuştu.

Ekonomik krize karşı önlem paketini de açıklayan MHP Genel Başkan adayı, bu ülkede tek bir fakir kalırsa malını vermezse namert olacağını vurguladı. Yılmaz, "Ticareti iyi bilirim. Oturup hesap yaptım. Sanayicinin elektriği, suyu, doğalgazı masrafı 2 milyar dolar. Uçaklarda gezip doğum günü partileri yapacağına 2 milyar doları sanayicinin üzerinden kaldırdığın zaman fabrikalar çalışacak. Bankalarımız yabancılara teslim edilmiş durumda. Niye satıyorsun Halk Bankası'nı, Ziraat Bankası'nı. Aç iki tane daha Halk Bankası Ziraat Bankası. Kamunun fonunu topla orada. ondan sonra da adam gibi ver krediyi çiftçiye, esnafa, sanayiciye. Bak bakalım bu ülkede işsizlik kalıyor mu?" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, miting sonrasında vatandaşlara karanfil atmayı da ihmal etmedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89