• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Bahçeli'den Erdoğan'a sert eleştiriler

Bahçeli'den Erdoğan'a sert eleştiriler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bugünki grup toplantısında yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan'a yine sert eleştiriler yöneltti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yine Erdoğan'ı bölücülükle, hayasızlıkla suçladı.

Bahçeli yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan'ın ısrar ve inatla sürdürdüğü bölünme modelleri arayışları Türkiye'yi çok ciddi risklerle dolu, karanlık bir dönemin başına itmiştir. "PKK açılımının barış ve huzurla, kalkınma ve kardeşlikle hiçbir şekilde alakası olmadığı anlaşılmıştır. Başbakanın siyasi proje olarak sahip çıktığı bu sürecin etnik bölücülerin taleplerini taksitler halinde karşılama ihtiyacında olduğu gün gibi açıktır.

- Cumhuriyet döneminde çıkan ayaklanmaların kutsandığı, bunu bastırmaya çalışan devlet güçlerini aşağıladığı bir döneme gelindi...

- Başbakan ve Hükümeti ,Türkiye'yi bölme yolunda suç üstü yakalandı.

- Etnik bölücüğe hukuki zemin kazanması amaçlanan, imralı-hükümet işbirliği ile gerçekleştirilmek istenen yıkım projesi son toplantıda ortaya çıktı...

- Yıllardır Türk milleti üzerinde kumar oynayanların maksadının ayrıştırma ve çatıştırma ortamına sürüklemek olduğu bütün gerçekliğiyle ortaya çıkmıştır. Bu yıkım politikası yıllardır dağdaki ve şehirdeki bölücülerin hedefi olan üniter yapısı sulandırılmış ve değerlerinin içi boşaltılarak milli birliği parçalanmıştır.

- Başbakan ve hükümeti Türkiye'yi bölme planlarını için çıktığı yolculukta suçüstü yakalanmıştır. Başbakan'ın siyasi proje olarak sahip çıktığı bu sürecin, etnik bölücülerin taleplerini taksitler haline sağlayacağı açıktır. Yıkımın aşamaları son toplantıyla belirlenmiştir. Adına utanmadan demokratikleşme denilen bu yol haritasıyla, PKK'nın bütün talepleri siyasallaşacak, Başbakan ve İmralı canisinin çıktıkları yolla sözde demokrasiye ulaşacaklardır.Ne hazindir ki din istismarıyla iktidara gelenler şimdi de "kimlik istismarıyla" kaflarındakini kabile kültürü canlandırmaya çalışmaktadır. PKK açılımı konusunda 13 Kasım 2008 günü Meclis'te yapılan görüşmelerde yıkım politikasının taşeronu olan Başbakan muhalefeti "hayasızca" suçlamıştır...

- Kurucumuz olan Türkşe Bey'in anılarına gönderme yaparka partililerimizin kafası karıştırılmak isteniyor.. Merhum Türkeş Bey hayatının hiçbir safhasında ihanete göz yummamış ve alçaklığa prim vermemiş, 80 yıllık ömrü şerefli ve haysiyetli bir hayatın izlerini taşır.

- Başbakan Erdoğan öfke nöbetine girmiş ve partimizle ilgili edep ve adaba sığmayan çirkinlikler sergilemiştir.

- Başbakan elinde gelse şehit cenaze törenlerine müdahale edecek ve cenazede saf tutanları kamu gücüyle dağıtacaktır. Yapmak istediği budur.

- Milletimizin şehidine sahip çıkmasına, ne başbakan, ne teslim olduğu okyanus ötesindekiler ne de İmralı canisinin gücü yetmeyecektir...

- Başbakan Erdoğan zihin kontrolünü kaybederek, partimizle ilgili edep ve adaba sığmayan çirkinlikler sergilemiştir. İmralı çizgisine gelen Erdoğan, buna karşı çıkanları şehit cenazelerinin gelmesini beklemekle suçlamıştır.

- Başbakan elinden gelse, şehit cenaze törenlerine müdahale edecektir, ardında saf duranları kamu gücüyle dağıtacaktır. Bu manzara, katile sayın, şehide kelle diyen bir zihniyetin mide bulandıran kokusudur.

- Başbakan Erdoğan'a tevsiyemiz, bir boy aynasının karşısına geçmesi, utanç verici görüntüsüne bakması...

- Böyle birinin bizi şehit cenazesi gelsin diye beklemekle, çığırtkanlık yapmakla alçakça suçlaması haddi değildir. Başbakan Erdoğan ya haddini bilecek, bu hayasızlıklardan vazgeçecek ya da bunların hesabını zamanı geldiğinde misliyle ödeyecektir...

- Başbakan Erdoğan arkamızdan kaç kişinin geleceğini merak etmeyi bırakıp, kader anı geldiğinde nereye kaçmaya çalışacağını, yanına kaç kişiyi alacağını ve geride ne bırakacağını şimdiden düşünmeye başlamalıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89