• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Bahçeli Libya üzerinden yüklendi

Bahçeli Libya üzerinden yüklendi
MHP lideri Bahçeli, Libya'dan yapılan tahliyeler için de 'yanlış yapılıyor' dedi.

Erdoğan'a 'Libya'ya ödül alırken gitmesini biliyorsun da şimdi ne diyerek gitmiyorsun?' diyen MHP lideri Bahçeli, Libya'dan yapılan tahliyeler için de 'yanlış yapılıyor' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’ya gitmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Ödül alırken gitmesini biliyorsun da şimdi ne diyerek gitmiyorsun?" dedi.

Seçim çalışmaları için Aydın’ın Karacasu ilçesine gelen Bahçeli, burada Ülke Ocakları İlçe Temsilciliği’nin açılışını yaptı.

Ülkü Ocağı binasının balkonundan partililere hitap eden Bahçeli, Türkiye’nin bölünmenin eşiğine geldiğini öne sürdü. Güneydoğu’daki bazı il ve ilçelerde devletin olmadığını; emniyet görevlilerinin de terör örgütü mensuplarıyla sürekli mücadele içinde olduğunu iddia eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Ortadoğu ülkelerine yaptığı ziyaretleri ve görüşmeleri eleştirdi.

Bahçeli, "Sayın Başbakan ise Beyrut’ta geziyor, Lübnan’a gidiyor. Sayın Başbakan Mısır'la ilgili Obama ile ikide bir telefon görüşmesi yapıyor. Memleket yangın yerine dönmüş hala Mısır’la, Tunus’la Lübnan’la bilmem neyle uğraşıyor." dedi.

Libya’ya ekmek parası kazanmak için giden işçi sayısının 25 bini bulduğunu ifade eden Bahçeli, "25 bin insanımız böyle bir ülkede çoluğunun-çocuğunun rızkını kazanmaya çalışıyor. İşte halk ayaklanması oldu. Bir çatışma başladı. Oradaki 25 bin insanımızın can güvenliği kalmadı. Paralarını alamaz hale geldi. Onları oraya götüren müteahhitlerin ise geleceği belli değil. Üç günde belli olan şeyi görmezlikten geldiler.

Sonra bin 600 kişiyi alabilecek bir gemiyle oraya gidip oradaki 25 bin insanımızın Türkiye'ye taşınmasını planlar hale geldiler. Bin 600 kişiyle o kadar yolu bir günde zor gelen gemilerle kaç günde oradaki vatandaşlarımızı kendi vatanına getireceksin? Orada kan gövdeyi götürüyor. Yani hepsinin can ve mal güvenliği tehdit altına alınmış, her türlü tehlikeyle karşı karşıya; ama oturmuşlar iki bakanı göndermiş Marmaris’e gelen gemiyi törenle karşılıyor." diye konuştu.

Libya’dan sadece bin 600 kişinin getirildiğini ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Üç günden beri 5 bin kişiyi bulmamış. Daha 20 bini orada. Peki oradaki insanları ateşin ortasına niye bırakıyorsun? Onlar oraya ekmek parası için giderken sen de arkalarından gittin. O Kaddafi denen insandan, diktatörden insan hakları ödülü aldın. Ödül alırken gitmesini biliyorsun da şimdi ne diyerek gitmiyorsun? Halbuki; İtalya’ya veya Malta’ya, Girit’e oralara çok kısa süre içinde her türlü gemiler kiralanarak Türkiye’den de her türlü deniz araçları gönderilerek tahliyeler yapılabilir. Oradan gelen insanlar önce İtalya’ya, Malta Adası'na ve Girit Adası'na alınıp sonra da Türkiye’ye daha güvenli bir şekilde taşınabilinir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89