• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Bahçeli Kılıçdaroğlu için ne dedi?

Bahçeli Kılıçdaroğlu için ne dedi?
Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin soruları yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun okul arkadaşı olduğunu belirterek, "Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin soruları yanıtladı.

CHP'nin kurultayının beklenilen şekilde "coşkulu" geçtiğini ifade eden Bahçeli, tek adaylı bir kurultay yapıldığını anımsattı.

Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak başarı dileklerini ilettiklerini anlatan Bahçeli, "Kendileri benim okul arkadaşımdır. Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Bugün gazetelere, 'kaliteli sosyal demokrat' şeklinde bir ifade yansıdı. Bu ifade size mi aitti?" sorusuna Bahçeli, "Evet, zaten düşünce itibariyle kalitelidir sosyal demokrasi" yanıtını verdi.

Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran ile yapılan uranyum takası anlaşması:

İsim vermeden İran ile yapılan uranyum takası anlaşmasına değinen Bahçeli, ABD'nin, İsrail'e güvenli bir alan oluşturmak için böyle bir anlaşma hazırlattığını ve bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yararlandığını savundu.

Bahçeli anlaşmanın uzun vadede İran-Türkiye ilişkilerine zarar vereceğini öne sürerken, “ABD'nin şu anda yaptığı en büyük müttefiki İsrail'i güvenlik şemsiyesi altına alabilmek için Türkiye'den ve dolayısıyla kanlı projelerin eşbaşkanı olan Başbakan Erdoğan'dan yararlanmaktadır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. İran ilişkilerinin, küresel güçlerin kontrolü altında sürdüğünü savunan Bahçeli, İran ile yapılan görüşmelerin olumlu olarak gözükmesine rağmen, uzun vadede iki ülke arasındaki ilişkileri çıkmaza sokacağını öne sürdü.

Bahçeli, İran ile yapılan zenginleştirilmiş uranyum takası anlaşmasını gündeme getirirken, Türkiye'nin ABD'nin bölge barışı için değil, İsrail'in güvenliği için, İsrail'in komşularını sindirdiğini ileri sürdü.

Bahçeli, “İran'da henüz olgunlaşma sürecine giren nükleer silah aşamasını önlemeye diplomasi ile çabalamak ayrı bir gelişmedir. Buna karşılık aynı mesafedeki İsrail'in sahip olduğu nükleer silahlara göz yummak farklı bir bakıştır. ABD'nin şu anda yaptığı en büyük müttefiki İsrail'i güvenlik şemsiyesi altına alabilmek için Türkiye'den ve dolayısıyla kanlı projelerin eşbaşkanı olan Başbakan Erdoğan'dan yararlanmaktadır. Komşumuzdaki bir silahın varlığı tabi ki bizim için de bir tehdit unsuru olacaktır. Ancak ABD'nin kaygısı ne Türk milleti ne de bölge güvenliğidir. Maksat, mütecaviz bir İran'a karşı İsrail'e güvenlik kuşağı oluşturmaktır ve AKP zihniyeti bu misyona soyunmuştur" dedi.

Anayasa değişikliği paketi:

Bahçeli, anayasa değişiklik paketinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürmesinin bir hak olduğunu belirtirken, buna rağmen AKP'nin bunu bir istismar malzemesi yapabileceğini söyledi.

Devlet Bahçeli, referandum sürecinde, halkı bilgilendireceklerini belirtirken, “Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karardan sonra milletimize ulaşmak için yeterli zamanın kalmaması ihtimali mevcuttur. Bu açıdan yapacağımız faaliyet. Mahkeme kararı sonucunu beklemeksizin referandum sürecine hazırlanmak ve milletimizi muhtemel sonuçlarına konusunda uyarmaya şimdiden başlamak olmalıdır. Bizim anayasa değişikliklerine ilişkin görüşlerimizin tamamı bellidir ve bilinmektedir. Bir gün olsun hatrımızı sormamış, bir gün bile bizimle yakınlaşmamış ve üstüne üstlük 7 yılda bize gönül veren bürokratları acımasızca tırpanlamış bir zihniyete vereceğimiz karşılıkta indireceğimiz şamarda her zaman vardır. En zor anlarımızda bile duvar diplerine sürünerek geçenlerin, yer altına sinerek bizi görmezden gelenlerin şimdi darbe karşıtlığımızı ve acılarımızı kullanarak şerefli geçmişimize atıfta bulunmaya çalışmaları tam bir iki yüzlülüktür ve alçaklıktır" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89