Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt sorununa ilişkin tarihi fırsat vurgusuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bahçeli'den tepki var. Bahçeli, "Bu gidişe dur denmezse çok dilli federal yapıya gidilir. Türkiye'nin yıkım süreci başlar" dedi. Devlet Bahçeli "milli hassasiyetlere dikat edin" uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Gül, Suriye dönüşü bir kez daha Kürt sorununu gündeme taşıdı, "Sorunun çözümü için tarihi fırsat var" dedi.
Gül, muhalefet partilerine de "destek verin" çağrısında bulundu. Gözler şimdi muhalefette. CHP de, MHP de açıklama bekliyor.
Önce CHP "Cumhurbaşkanı sözlerine açıklık getirsin" dedi; sonra da MHP lideri Bahçeli yazılı açıklama ile "tarihi fırsatın açıkça ortaya konmasını" istedi.
Bahçeli, etnik siyaset konusunda ise sert uyarılarda bulundu, Anayasa'yı hatırlattı.
MHP lideri, "Devletin niteliğini düzenleyen Anayasa'nın 3. maddesine rağmen milli azınlık yaratılması Anayasa'ya aykırı. Etnik siyaset hukuk devletinin sonunu hazırlar. Bu gidişe dur denmezse, önce iki dilli iki ortaklı sonra çok dilli çok ortaklı federal devlet yapıya gidilir. Millet bütünlüğü yıkılışa doğru sürüklenir" dedi.
Bahçeli AKP'yi de eleştirdi, "Başka kimlik arayışlarının iktidar tarafından hukuki karşılığa oturtulması Türkiye'nin yıkım sürecini başlattı" diye konuştu.
MHP lideri, "Türk milleti için ateşten imtihan dönemi başlamıştır. Türkiye sevgisi taşıyan herkes tarafını belirlemek zorunda" ifadesini kullandı.
Bahçeli partisinin bölücü siyasete izin vermeyeceğini söyledi, "bu sürece hizmet edenler milli hassasiyetler konusunda dikkatli olmalı" uyarısında bulundu.
Bahçeli Gül'ün sözlerini eleştirdi

Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Kürt sorununun çözümü için tarihi fırsat var' sözü Bahçeli'yi kızdırdı.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.