• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 4 °C

Bahçeli: Çıkartabiliyorsanız Çıkartın!

Bahçeli: Çıkartabiliyorsanız Çıkartın!
MHP liderine göre, "Türkiye'de fiilen ve hukuken tüm vatandaşlar eşit". Sorun ekonomik, "açılım" bölücü.

Kürtlere siyasal haklar vermeye çalıştığını söyleyen MHP liderine göre, "Türkiye'de fiilen ve hukuken tüm vatandaşlar eşit". Sorun ekonomik, "açılım" bölücü. "PKK'liler teslim olsun ve yargılansın. Demokrasi kılıf."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te hükümetin "demokratik açılım" konusunda açtığı genel görüşmede, "PKK açılımı" diye nitelediği sürecin ülkeyi böleceğini iddia etti.

FOTO GALERİ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) iktidara geldiği 2002'de "terörün bitme noktasında olduğunu", AKP'yle birlikte yeniden tırmandığını belirtti. Bahçeli "Hükümet bölücülüğün önünü açmıştır" dedi.

Cumhuriyetin en talihsiz günlerinden birini yaşıyoruz: Hükümetin yedi yıldır dış ülkelerin etkisinde ülkeyi yönettiğini öne süren Bahçeli, bir "bölünme planını"nın uygulandığını belirtti. Bahçeli, hükümetin bölgemizdeki su ve enerjiye el koymak isteyen "strateji kuruluşları" ve "küresel güçlerin" baskısıyla hareket ettiğini iddia etti, bunun hesabını kimseye veremeyeceğini, halkın tepki göstereceğini söyledi.

Tehdit: "MHP'nin Mecliste bulunan 69 arkadaşım ve milyonlarca memleket sevdalısı, al bayrağa kem gözle bakanların hakkından gelir" diyen Bahçeli "Karşımızdaki sorun beka sorunudur" diye ekledi. Bahçeli, "Kesinlikle vermek istemeyenlerle kesinlikle almak isteyenler arasındaki engeller zayıfladığında, birbirlerinin görüş mesafesine girdiğinde olabilecekleri düşünen var mı?"

Tek millet, tek devlet: Bahçeli, Anayasa'da verilen tanımı tekrar ederek, siyasi partilerin ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı hareket edemeyeceğini söyledi.

Siyasi taleplere zemin hazırlanıyor: Sorunun "etnik" temelli bir sorun olarak kabul edilmesini eleştiren Bahçeli, PKK'nin hakları için mücadele yürüten Kürtlerin temsilcisi olmadığını, Kürtleri de Meclisin temsil ettiğini söyledi.

Bu gidişle bölüneceğiz: "Türk milletinin 200 yıldır Anadolu'dan gönderilmeye çalışıldığını" belirten Bahçeli, bu topraklarda yaşayan millet bir ve tek olarak görülmezse, Anadolu'da barınamayacağını ekledi. "Bin yıllık millet varlığının bugüne aktardığı emanetleri" dillendirdiğini söyledi. "Karşımızda yeni bir Sevr dayatması olduğunu" görmelisiniz dedi.

Demokrasi kılıfı: Demokrasiden vazgeçilemeyeceğini belirten Bahçeli, içi boş bir demokrasininse felakete yol açtığını belirtti. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "demokratik cumhuriyet" önerisine atıfta bulunan Bahçeli, bunu demokrasi istismarına örnek olarak verdi.

Herkes eşit: Anayasa ve kanunlarda insanların din, dil, etnik kökenine göre ayrımcılık olmadığını söyleyen Bahçeli, kadın ve erkeğin eşit olduğunu, herkesin tüm hak ve özgürlüklere sahip olduğunu söyledi. "Hiç bir vatandaşımız yasaların tanıdığı hak ve özgürlükleri fiilen ve hukuken kullanamadığını iddia edemez."

"İşte çözüm önerilerimiz"

Bahçeli "Yapacağınız iş teröre teslim olmak değil, terörü bitirmek" dedi ve çözüm önerilerini açıkladı:

* "Tüm teröristler silahlarıyla teslim olmalı."
* "Tamamı adalete teslim edilmeli ve cezasını çekmeli."
* "Yokluk yoksulluk çemberi kırılmalı."
* Milletin devamı, devletin devamından daha önceliklidir. Demokrasi kesinti yaşasa da, eğer milletimiz ayaktaysa kaybettiğimiz bu değerleri yeniden inşa edebiliriz."
* "Kürtçe resmi dil olmaz, günlük münasebetlerde kullanılabilir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89