• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Bahçeli: Birileri Gülen'i kullanıyor

Bahçeli: Birileri Gülen'i kullanıyor
Fethullah Gülen'in "bazı amaçlar peşinde koşanlar tarafından kendilerini kamufle ettiği bir alan haline geldiğini" söyledi.

Gizli görüntüleri internette yayınlanan 4 yöneticisinin istifasını alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 MHP yöneticisi hakkında da kasetlerin yayınlanması halinde aynı işlemi yapacağını belirtti. Bahçeli, Fethullah Gülen'in "bazı amaçlar peşinde koşanlar tarafından kendilerini kamufle ettiği bir alan haline geldiğini" söyledi.

Bahçeli, CNN Türk’te özetle şu mesajları verdi:

6 YÖNETİCİNİN DE İSTİFASINI ALIRIM: (4 yöneticinizin istifasını aldınız, 6’sı için de aynı işlemi yapar mısınız?) Eğer kamuoyuna mal ederek MHP’yi toplumu bu duruşuyla önemli sıkıntıya koyacak ortam olursa, 4 arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları gözardı edecek durumda değiliz. Diyorum ki, hodri meydan ‘sadece elinizdeki değil ne kadar varsa açıklayın’.

YANLIŞ YAPMADIM: (İlk istifaları kabul ederek yanlış yaptığınızı düşünüyor musunuz?) Hayır, MHP’nin milletvekilliği yapmış adayı olmuş veya başkanlık divanında sorumluluk üstlenen herhangi bir arkadaşımızın özel hayatına dikkatli olması lazım. Her şart altında onların partiyle ilişkilerini kesmeleri gerekir. Bu kural hepimiz için geçerlidir.

GÜLEN’İ KULLANIYORLAR: (Gülen Cemaati çok güçlü mü?) Benim inancım biraz gücünün abartıldığı yönünde. Biraz da bazı amaçlar peşinde koşanların, üzerine bazı durumları yıkarak kendilerini kamufle ettiği bir alan haline geldiğini düşünüyorum.(Soru: Bir grubun Gülen’i kullandığını mı söylüyorsunuz?) Evet. Görüşümüz öyle. (Soru: Cemaatini kontrol edemiyor mu?) Bu şekil altında kontrol edemiyor, edilemiyor daha doğrusu.

İDDİANAMELERİ ÇÖPE ATSINLAR: (Başbakan’ın Engin Alan Paşa için ‘ayağa kalkmadı, gereği yapıldı, yerini buldu’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?) Çok üzücü açıklama. Balyoz veya Ergenekon savcılarının iddianamelerini çöpe atmasını gerektiren bir açıklama. O zaman Alan’ın Balyoz’la ilişkisi yok.

Cnntürk'te katıldığı bir programda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Devlet Bahçeli, gerekirse PKK'nın muhatap alınabileceğini söyledi. Ama bir şartla...

"Diyarbakır'a gidecek misiniz?" sorusuna "Evet kısmet olursa gedeceğim. Ankara'da söylediklerimi Diyarbakır'da söylemek istiyorum. Ama ben inanıyorum ki Diyarbakır halkı bizi çok iyi karşılayacak. Umarım kepenkler açık tutulur. MHP seçim çalışmalarında Türkçe dışında hiç bir dil kullanmaz. "Ya sev ya terket" bizim sloganımız değil" cevabını veren MHP lideri Bahçeli PKK konusunda ise şöyle konuştu:

MUHATAP ALINABİLİR

"PKK terörü bırakırsa mahutap alınabilir. Demokratik Çözüm çadırları konusunda ise etnik temelli terörün bir amacı var. Bir elinde silahı vardır, diğeri elinde ise propaganda. Silahlı güce yol açan davranışları başka bir alan çekerseniz o zaman olayı tam anlamıyla anlayamıyor demektir. Burada temel bir amaç vardı, namlunun ucundaki hedef..."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89