• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Bahçeli: Başbakansın Kral değil

Bahçeli: Başbakansın Kral değil
MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli en sakin grup konuşmalarından birini gerçekleştirdi...

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında hükümete yüklendi. Anayasa paketine yüklenen ,Bahçeli'nin konuşmasının durgunluğu dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz cumartesi günü Urfa'da 1000 yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat mitingi düzenleyen Bahçeli'nin grup toplantısında sakin tavrı göze çarptı

İŞTE DEVLET BAHÇELİ'NİN GRUP TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMANIN SATIRBAŞLARI:

Başbakan Erdoğan'ın eşbaşkanı olduğu BOB, Orta Doğu'nun yeniden yapılandırılmasında rol almaktadır.

Cihad konusunu tartışmak haddimiz değildir.

Bu konferans için başka kentler dururken neden Mardin, neden Mardin'deki üniversitesi tercih edilmiştir. Mardin'de buluşarak asırlar önce verilmiş fetvayı değiştirmeye çalışanlar yetkilerini kimden almışlardır.

Artuklu üniversitesi ayrışmanın merkezi haline mi getirilmek isteniyor. Asli görevini ne ölçü de yerine getirmiş de sıra yabancı unsurlarla konferans yapar hale gelmiştir.

Ülkemizdeki akademik çevrelerin uzak durduğu bu toplantıda amaç nedir. Batılı değerlerinin taşeronluğunu yapan AKP iktidarının buradaki rolü nedir. Filistin direnişi kırılmak mı isteniyor. Antiemperyalist başkaldırılar söndürülmek mi isteniyor? Bu İslam dünyasına sızmış truva atı olan AKP'nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.

AKP'NİN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA KOYUYOR

AKP tarafından hazırlanan Anayasa taslağı gündeme getirilmiş ve içeriği açıklanmıştır. Anayasa üzerinden yürütülen gerilim stratejisi ile yeni bir istismar alanı oluşturulmuştur.

Biz değişikliğin gerekliliğine inanmakla birlikte görüşlerimizi açıklamıştık. Bu görüşlerimizin arkasında durduğumuzu tekrar hatırlatmak isterim.

AKP'nin kafasındaki esas strateji seçimdir. Anayasa bu işin kılıfı olmaktadır. bu başarısızlıklarından başka bir anlam taşımaktadır.

'Beğenen beğendi, beğenmeyen beğenmedi ne yapaılım' sözü kafalardaki gerçek niyeti ortaya koymuştur. Bu anayasa taslağı şimdiden ayrışmanın bir unsuru haline gelmiştir. Toplum ve devlet hayatı bölünmüş, cephelere ayrılmıştır. İktidar zihniyetinin amacı kendilerine ayak bağı olanları etkisizleştirmek ve hesap vermekten kurtulmak olduğu ortaya çıkmıştır.

BAŞBAKANLIK KRALLIK DEĞİLDİR

Yüksek yargının terbiye edilmesi amaçlanmıştır. Yargı organının tarafsızlığını ve bağımsızlığını güçlendiren bir yapılandırma gereklidir. Ancak değişikliğin sadece bu kurumlara atanacak kişi sayısı ile sınırlı Bulduğu bir düzenleme samimiyeti ve niyeti ortaya koymaktadır. Başbakanlık krallık değildir.

İktidar partisi geçmişte kiminle sorun yaşamışsa bu konulara öncelik vermiştir. Bırakınız başka sorunları HSYK'ya seçileceklerin sayısıyla mı işsizliği bitireceksiniz. Mezata çıkarılan Anayasa taslağı tam bir dayatmadır. Tabloya baktığımızda AKP samimi ve dürüst değil içten pazarlıklıdır. 8 yıl iktidarda olanların yeni mi aklına geldi. Amaç hukukun üstünlüğü veinsan hakları değildir. Anayasa taslağı AKP'nin gerçek amaçalarını gizlediği ambalaj malzemesidir. AKP'nin demokratikleşme gibi bir tasası yoktur. AB standartları paravan söylemlerdir.

IRAK SEÇİMLERİ

Irak parlamentosunun seçim sonuçları açıklanmıştır. Irak seçimi sonuçları kimsenin tek başına iktidar olma fırsatı verememiştir. Bu sonuçlar meshep ve etnik temelde bölünen Irak'da sisasi bütünleşmenin çok büyük bir zaman alacağını ortaya koymuştur.

Türkmen bölgeleirnde önemli kıpırdanmalar olmuştur. Yeni siyasi yapısı oturmayan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamları etnik temellerle belirlenecektir.

KERKÜK KRİTİK ÖNEMDE

Kerkük çok kritik bir noktada durmaktadır. Adeta patlamaya hazır bomba gibidir. Aşiret liderlerinin Kerkük'teki planları sadece Kerkük'te değil bölgede derin sarsıntılar yaratabilir. AKP iktidarının bu konuda tutarlı bir tutum izlemesi büyük bir önem taşıyor.

7,5 yıldır iktidarda bulunan AKP'nin ülkeyi nasıl bir çıkmaza koyduğu gün gibi ortadadır. Ekonomide, sanatta ve sporda nasıl kendine uyumlu bir yapı oluşturduğu ortadadır. AKP iktidarı ne kadar görmezden gelirse gelsin, işsizlik milletimizi dibi karanlık bir kuyuya çekmiştir. İşçinin alın teri heba olmuştur.

İş bulamadığı için intihar eden insanların sayısı yoğunlaşmıştır. okula gitmesi gereken evlatlar ağır çalışma şartlarına mahkum olmuşlardır. Derin bir resesyon sonrası ekonomimizin yeniden ayağa kalkması çok umutlu bir durum taşımamaktadır.

Ekonomide bu yılın ilk üç ayında gayet umut verici olduğunu söyleyen siyasi iktidar mensupları Erzincanlıyı Mardinli'yi ne hale getirdiklerini unutmaktadırlar. Türkiye'nin 2010'da avrupada en hızlı büyüyen ülke olacağız iddiaları büyük bir çıkmazdan başka bir şey değildir.

EKONOMİ RAPORLARI SANAL MUTLULUK

Dünya Bankası raporları sanal mutluluk getirmekten başka bir şey sağlamamaktadır. Türkiye ekonomisi kararsiz siyasi yönetimden kurtulamadıktan sonra günyüzü göremeyecektir.

Geçen haftaki gurup konuşmamda ekonomik sorunların ciddiyetle ele alınmadığını kaydetmiştim. Borçlar ve Ticaret karunun uzlaşılan maddelerinin hayata geçirilmesini ifade etmiştim. STK'lar üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için gerekeni yapmışlardır.

anayasa konusundaki acaleciliği malum olan AKP iktidarının diğer yasal konuları gecikmeksizin hayata geçirmelidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89