• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

AZADÎ Hareketi: Birakujî haramdır!

AZADÎ Hareketi: Birakujî haramdır!
Hak Adalet ve Hürriyet için Kurdistan İslami Hareketi (AZADİ) yaşanan son olaylara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Hak Adalet ve Hürriyet için Kurdistan İslami Hareketi / AZADİ yaşanan son olaylara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Açıklama şöyle:

Kürdistan Kamuoyuna 

Bismillahirrahmanirrahim 

Allahu Teâlâ Kur'an Vahyinde İsrailoğullarından; "birbirlerinin kanını dökmeyeceğine, birbirlerini yurtlarından sürmeyeceğine dair kesin söz aldığını" (Bakara, 84) beyan ederek mazlum ve mazlum olduğu için mücadelesinde haklı olan milletlere, kendi aralarındaki münasebetlerinin nasıl olması gerektiğini bildirmiştir. 

Kürdistan'ın güneyi ve batısına dönük IŞİD saldırıları konusunda yekvücut olan milletimiz, maalesef, Allahu Teâlâ'nın bu eşsiz belirlemesini Kürdistan'ın kuzeyinde kendi aralarındaki ilişki biçimi olarak kuramama tehlikesiyle karşı karşıya getirilmiş bulunmaktadır. 

Dün itibarıyla yaşanan ve bizleri derin bir endişe ve üzüntüye sevkeden gelişmeler Kürdistan'ın kuzeyini de ateşe atmak anlamına gelmektedir. Bütün Kürdistanlılar’a düşen ağır mesuliyet, harlandırılan bu ateşe odun değil su taşımaktır. Birbirimizin kanını dökmek ve birbirimizi yurdumuzdan sürmek; hak, adalet ve hürriyet aşıklarının değil, ancak düşmanlarının işi olabilir. 

Kürdistan ateşe atılmış veya atılmak istenmiştir; öyleyse ateşe odun taşıyan her söylem ve eylem Kürdistan tarihine ihaneti; su taşıyan her söylem ve eylem ise emniyeti tarihe not düşmüş olacaktır. Kürdistanlı bütün taraflar dini, milli ve vicdani olarak bundan mesuldür ve bu mesuliyetten kaçınmaları mümkün değildir. 

Teorik olarak hiçbir Kürd bir başka Kürd’ün ortadan kaldırılması gereken düşmanı olamaz. Teoriyi pratiğe yansıtma görevi de Kürdistan'daki tüm sosyal ve siyasal aktörlerin omuzlarındadır. Başta siyasi parti ve hareketler olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları, dini cemaat ve kanaat önderleri acilen, yükseltilmek istenen ateşi söndürmeye dönük vazifelerini behemehal yerine getirmelidirler. 

Allahu Teâlâ, başkalarından doğan zulmü lanetlediği gibi, bir milletin kendi kendine zulmetmesini de yasaklamış ve lanetlemiştir. 

Kürdistanlı siyasi partileri, siyasi hareketleri ve STK'ları, ivedilikle bir araya gelerek Kurdistan halkını kaygılandıran bu üzücü duruma müdahale etmeleri ve sorumluların bulunması konusunda işbirliği yapmaları yönünde çağrıda bulunuyor ve halkımızın tüm kesimlerini oynanmak istenen bu çirkin provokasyonu bozmaya davet ediyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun Kurdistan’ın evlatlarının birbirini katletmesi Birakujî’dir.

Birakujî fitnedir!
Birakujî suçtur! 
Birakujî haramdır! 
Yaşasın Kurdistan halkının kardeşliği! 

Saygılarımızla

Hak Adalet ve Hürriyet için Kurdistan İslami Hareketi / AZADÎ Hareketi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89