• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Aylardır tutuklu Albay Temizöz hâlâ görevde

Aylardır tutuklu Albay Temizöz hâlâ görevde
Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile tutuklu yargılanan Albay Cemal Temizöz'ün açığa alınmadığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün açığa alınmadığı ortaya çıktı. 

Temizöz'ün avukatlarından Mehmet Savaş Özdağ, önceki günkü duruşmada müvekkilinin hâlâ Kayseri İl Jandarma Alay komutanı olduğunu ve yerine herhangi bir atama yapılmadığını söyledi. Müdahil avukatlar, yarın Jandarma Genel Komutanlığı'na başvurarak Temizöz'ün neden görevden alınmadığını soracak. Temizöz, 25 Mart 2009 tarihinden beri tutuklu bulunuyor.

Albay Cemal Temizöz, Kayseri İl Jandarma Alay komutanı olarak görev yaptığı sırada gözaltına alındı. Güneydoğu'da işlenmiş çok sayıda faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan Temizöz, 25 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak Diyarbakır 7. Kolordu Askerî Cezaevi'ne gönderildi. Dava kapsamında yargılanan diğer 6 sanıkla beraber önceki gün hâkim karşısına çıktı. İlk duruşmada Temizöz ve avukatları askerî mahkemeye gitmenin yollarını aradı. Sanığın asker şahıs olduğu gerekçe gösterilerek görevsizlik talebinde bulunuldu. Ancak mahkeme heyeti oybirliği ile sanık avukatlarının bu talebini reddetti. Duruşmada bu gelişmeler yaşanırken ilginç bir detay ortaya çıktı.

MÜVEKKİLİM ALAY KOMUTANIDIR

Temizöz'ün avukatları mahkeme salonunda sanıktan sürekli "Albay Cemal Temizöz" diye bahsedince mağdur ve müdahil avukatlarından itiraz geldi. Müşteki avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, Temizöz'ün sanık olduğuna dikkat çekerek kendisinden sürekli, 'albay' diye bahsedilmesinin doğru olmadığını dile getirdi. Kozağaçlı, sanık avukatlarının Temizöz'den 'albay' diye bahsederek mahkeme üzerinde baskı oluşturmak istediklerini de ileri sürdü. Cemal Temizöz'ün avukatı Mehmet Savaş Özdağ ise Kozağaçlı'nın itirazına şu cevabı verdi: "Müvekkilim Albay Cemal Temizöz, Kayseri İl Jandarma Alay komutanıdır. Halen görevinin başındadır. 6 aydır tutuklu bulunuyor ancak yerine herhangi bir atama da yapılmış değil."

GENELKURMAY MESAJ MI VERİYOR?

Müdahil avukatlar, Temizöz'ün hâlâ görevinin başında olduğu iddiasına tepki gösterdi. Davanın müdahil avukatlarından Tahir Elçi, 14 Eylül 2009 Pazartesi günü bir dilekçe ile Jandarma Genel Komutanlığı'na başvurarak konuyu soracaklarını açıkladı. Hakkında ceza soruşturması başlatılan bir şahsın; üstelik tutuklu olarak yargılanırken hâlâ açığa alınmamış olmasının izah edilemeyeceğini kaydeden Elçi şu ifadeleri kullandı: "Hakkında bu derece ağır bir iddiada bulunularak, böylesine kapsamlı bir iddianame hazırlanarak kamu davası açılmış ve hâlâ görevinin başında olan başka bir devlet memuru yok. Düşünün ki bu şahıs hakkında onlarca cinayet iddiası var. 9 kez müebbet hapisle yargılanıyor. Hâlâ görevinin başında olması soruşturmanın selameti açısından son derece sakıncalıdır. Ayrıca birlikte yargılandığı sanıklar açısından da sakıncalıdır. Gizli tanıklar Tükenmezkalem ve Sokaklambası'nın ifadelerini neden geri çektiği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Genelkurmay'ın hâlâ bu personeli görevi başında tutması bir mesaj olarak da algılanabilir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89