• BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Ayakkabı numaralarına kadar rapor edin!

Ayakkabı numaralarına kadar rapor edin!
Albay Dursun Çiçek imzalı, millete komplo planının Erzincan'da uygulamaya konulması iddianamede ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor

Albay Dursun Çiçek imzalı, millete komplo planının Erzincan'da uygulamaya konulması iddianamede ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Başsavcı Cihaner'in talimatıyla yapılan fişlemenin boyutunu gizli tanığın şu ifadeleri gözler önüne seriyor: "Gelen talimatlarda tarikat ve cemaat mensuplarını ayakkabı numaralarına kadar rapor etmemiz isteniyordu."

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca Erzincan'daki "Ergenekon soruşturması" kapsamında hazırlanan iddianamede sanıkların eylemleri ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Suçlardan birini de fişlemeler oluşturuyor. Ele geçen bir CD içerisinde yer alan belgelerde öğrenciden öğretmene, devlet memurlarından esnafa neredeyse herkes fişlenmiş.

Jandarma istihbarat görevlisi gizli tanık 1, ifadesinde "Gelen talimatlarda tarikat ve cemaat mensuplarının ayakkabı numaralarına kadar tanıyıp bilgi sahibi olup bunlar ile ilgili başkanlığa rapor yazmamız isteniyordu." diyor.

Daha önce Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde bulunan bir film CD'sinin içine data stash programıyla gizlenmiş şifreli dosyada da Kafes Eylem Planı bulunmuştu.

Erzurum Askerî Cezaevi'nde tutuklu bulunun Jandarma Kıdemli Başçavuş Orhan Esirger'in evinde yapılan aramada ele geçirilen 183 numaralı CD içerisinde yer alan DirectX10 isimli programın kurulum dosyaları içerisine uzantıları değiştirilerek gizlenmiş dosyalar bulundu. Kurulum amacıyla yüklendiği görünen ancak gizleme amacıyla uzantısı değiştirilen dosyaların bu şekilde kullanılamaz olduğu tespit edildi. Normal kullanıcılar tarafından sistem dosyası olarak algılanan bu uzantıların gerçekte sıkıştırılmış arşiv dosyası formatında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya çıktı.

Dosyalar üzerinde yapılan teknik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan dosyalarda, okul, dershane, öğrenci, esnaf, memur ve askerî hastanede tedavi gören başörtülü kadınlar ve yakınlarıyla ilgili özel bilgiler yer alıyor. Belgelerde mütedeyyin vatandaşların ad soyad, baba adı, doğum tarihi, doğum yeri, adresi ve telefon numaralarının yer aldığı tablolar bulunuyor.

Jandarma istihbarat görevlisi gizli tanık 1'in verdiği bilgiyi göre fişlemelerle ilgili talimatını davanın tutuklu sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner vermiş. Erzincan başsavcısının istihbarat şube müdürü Binbaşı N.E.'yi görevlendirdiğini kaydeden gizli tanık, Başsavcı İlhan Cihaner ile Binbaşı'nın başsavcılık makamında sık sık görüştüğünü kaydediyor. Binbaşı N.E.'nin başsavcının talimatıyla cemaatlere operasyon düzenlediğine işaret eden gizli tanık, Erzincan'a bağlı Çağlayan Karakolu'nda görevli Uzman Çavuş S.'nin de cemaatlere yönelik teknik dinlemelere ve operasyonlara katıldığını savunuyor. Gizli tanık 1, Başçavuş T.'nin kendisine "Cemaatlere yönelik çalışmayı biz başlattık ancak sonra bizden çıktı, bizzat başsavcı talimat veriyordu, biz de yapıyorduk." dediğini aktarıyor.

Komplo için ev kiralayıp silah koyacaklardı

Gizli tanık Hazar da, mütedeyyin insanlara yönelik komployu şöyle anlatıyor: "3. Ordu Komutanlığı tarafından Erzincan'da özellikle jandarma bölgesinde birkaç ev kiralanacaktı. Bu evlerin içerisine rütbeli askerler yerleştirilecek, cemaat evi görüntüsü vermek amacı ile Risale-i Nur, dinî kitap ve dinî kasetler konulacaktı. Arkasından da silah ve mühimmat bırakarak askerî suç kapsamında askerî savcı tarafından bu evlere operasyon yapılacaktı."

Gizli tanık Hazar, Erzincan MİT'e çalışan bir arkadaşının kendisine "Sizin yaptığınız pislikleri biz temizliyoruz, yakında Erzincan karışacak. TEM şubeye operasyon yapılacakmış, ben bunu duydum." dediğini de belirtiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89