• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Atalay: Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor

Atalay: Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP Seçim Strateji Toplantısı için AKP Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının tatsız bir olay olduğunu belirterek, “Bu konuda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Hiçbir şekilde böyle bir şey tasvip edilemez” dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP Seçim Strateji Toplantısı için AKP Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 

Bugünkü toplantının seçim sonuçlarının analizi için yapılacağını ve seçim kampanyası boyunca her hafta iki defa bir araya gelen kampanya strateji ekibinin, seçim sonucunu analiz için bir araya geleceğini belirten Atalay, “Seçim ortamında kampanyada olumlu, olumsuz yönler, seçim bize ne mesajı verdi, seçimden sonra önümüzdeki konular neler olmalı Başbakanımıza hazırladığımız analizimizin sunumunu yapacağız” dedi. 

“BÖYLE BİRŞEY TASVİP EDİLEMEZ” 

Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili şunları kaydetti: 

“O konuda herkes söyleyeceğini söyledi. O herkesi üzen, tatsız birşey. Herhalde bu konularda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Emniyet çalışıyor, bizim söyleyeceğimiz çok şey yok, hiçbir şekilde böyle birşey hiçbir şekliyle tasvip edilemez. Kampanya ortamında, seçim kampanyası biraz da tonu yüksek konuşmaların birazcık volümü yüksekti, ama seçim kampanyası sürecinde hiçbir mitingde, yerde üzücü bir olay olmadı. Hükümet olarak seçimin güvenliğini çok iyi sağladık. Sayımla ilgili bazı yerlerde taşkınlık olsa da seçime gölge düşürecek, hiçbir liderin mitingini rahatsız edecek hiçbir olay olmadı. Ama seçimin hemen ertesinde, ilk grup toplantılarının olduğu gün böyle birşey olması hepimizi üzmüştür. Hepimiz tabi Sayın Genel Başkana olan bu tutumu kınıyoruz, başbakanımız da hepimiz de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” 

“MECLİS'E İNSANLARIN GİRİŞİNİ YASAKLAYAMAZSINIZ” 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in daha önce grup toplantılarıyla ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması ve önlemlerin alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Atalay, “Meclis'in konusu, bilemiyorum. Burası bir halk meclisi insanların girişini sonuna kadar yasaklayamazsınız ama herhalde kontrol gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“ÇÖZÜM SÜRECİNDEKİ KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR” 

Atalay'a, “Seçimlerin ardından özellikle çözüm sürecinde yeni bir demokratikleşme paketi beklentisi var, yeni bir demokratikleşme paketi bekleyelim mi?” diye soruldu. Atalay da şunları söyledi: 

“Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor, çözüm sürecinin faydalarını gördük, bugünkü analiz sonuçlarımızdan birisi de odur. Güneydoğu'da vatandaşlarımızın şiddetten ziyade siyasetin sorun çözeceğine inancı artmıştır, bizim de Güneydoğu'da oylarımız artmıştır. Orada sadece BDP ve AK Parti yarışmıştır. Çözüm süreci ve demokratik siyasetin hakim kılınması, şiddeti önleyici en önemli çaredir, bizim de hedefimiz odur, o konuda çalışmalarımız var, onlar devam edecek, oradaki kararlılığımızda en küçük bir tereddütümüz yok, ama bu sürecin kendine has özellikleri, kuralları, hassasiyletleri var çok dikkatli yürütmek gerekiyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89